Fortvilet Steira jublet for tidlig

Først fikk Kristin Størmer Steira beskjed om at hun hadde tatt sin første OL-medalje. Sekunder senere var hun nummer fire.

Kristin Størmer Steira

DEN EVIGE FIRER: Igjen ble det 4. plass for Kristin Størmer Steira i OL.

Foto: NRK

Det ble en stor norsk dag med gull til Marit Bjørgen i kvinnenes jaktstart, men for Kristian Størmer Steira blir det vanskelig å juble på vegne av lagvenninnen.

Sekundene etter målpassering ble en berg og dalbane av følelser for jenta fra Tana.

Først kom beskjeden om at hun hadde tatt bronsen bak Marit Bjørgen og Anna Haag. Steira ble gratulert av konkurrentene og løftet skiene i været og jublet for sin første OL-medalje.

Men kun sekunder senere kom kontrabeskjeden. Hun hadde blitt nummer fire.

- Jeg så opp på storskjermen og ble veldig, veldig glad. Men så endret de det, sa en tydelig skuffet Kristin Størmer Steira til NRK etter løpet.

Målfotobildene viste etterhvert at Justyna Kowalczyk klarte å presse skotuppen foran Steira på de siste meterne.

Tapte med en centimeter

Det må føles svært tungt for jenta fra Tana og ikke bli belønnet etter en meget god jaktstart. Hun hang overraskende bra med på klassiskdelen og byttet ski kun åtte sekunder etter lederen Marit Bjørgen.

På fristiletappen lå hun hele veien i tetgruppa, men håpet om gull forsvant da Bjørgen rykket på de siste kilometerne.

Dermed kom Steira inn på innspurten sammen med Justyna Kowalczyk og Anna Haag, og de tre løperne lå side om side mot mål.

Steira er ikke kjent som noen god spurter, men bet likevel bra fra seg. Rett før målstreken hadde hun overtaket på Kowalczyk, men like før mål var polakken et lite skonummer bak.

- Jeg får ta med meg det positive. Tidligere har jeg kommet på oppløpet og tenkt at det her klarer jeg ikke, men i dag prøvde jeg alt jeg kunne. Jeg var veldig nærme, men det vil seg ikke, sa Steira til NRK.

Dermed gjentok historien fra Torino i 2006 seg. Den gang ble Steira nummer fire tre ganger.

Siste nytt

 • SOCCER-ENGLAND/ Willian (L) of Chelsea celebrates scoring against Everton with Cesc Fabregas during their English Premier League soccer match at Stamford Bridge, London
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

  Chelsea inngikk gigantavtale

  Chelsea sikret seg torsdag tidenes nest mest lukrative sponsoravtale i Premier League. Fra neste sesong skal dekkfabrikanten Yokohama pryde klubbens drakter og må angivelig punge ut hele 40 millioner pund i året. Det tilsvarer 470 millioner kroner.

 • 15 minutter i solidaritet

  Alle kampene i Serie A i Italia kommende helg starter 15 minutter etter planlagt tid, i sympati med konkurstruede Parma, som ikke har betalt spillerne lønn denne sesongen. Det er heller ikke sikkert de har råd å fullføre sesongen.

 • Hjemmetap for Vålerenga

  Resultater fra eliteserien i ishockey i kveld: Vålerenga - Stjernen 2-3, Kongsvinger - Stavanger 5-7, Lørenskog - Lillehammer 3-5, Frisk Asker - Manglerud Star 5-2. Stavanger er allerede ligamester, Storhamar tar sølv. To runder gjenstår.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-studio