Hopp til innhold

Stöckl om Forfang: – Tar av meg hatten

De norske hoppgutta har vært på pallen i hvert eneste verdenscuprenn denne sesongen. I dag ble Johann André Forfang nummer tre etter å ha satt bakkerekord i Russland.

Komm.: Ingrid Sørli Glomnes og Johan Remen Evensen.

De norske hopperne har levert imponerende resultater denne sesongen. Senest i går, da Joachim Hauer ble nummer tre i Russland.

Også i dag var laginnsatsen solid, med fem utøvere blant de 11 beste. Og best av dem var Johann André Forfang.

20-åringen fra Tromsø lå på fjerdeplass før finaleomgangen, og klinket så til med 140 meter og bakkerekord i Nizhny Tagil.

Det holdt til tredjeplass, til tross for at dommeren fra Norge bare ga 17,5 poeng og de andre ga 18-18,5-19-19. Det forstod landslagstrener Alexander Stöckl lite av, men han var likevel fornøyd.

Alexander Stöckl

STOLT: Alexander Stöckl er trener for hoppgutta, som imponerer om dagen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er lett å jobbe med en sånn utøver, som har full kontroll. Når han lukter oppdrift er han nesten ikke til å stoppe. Seks meter over bakkelengden, med nedslag... Jeg tar av meg hatten, sier skyter Stöckl.

– Han har vist at han klarer å være stabil. Og gjør ting enkelt. Han har hevet topphoppingen til et enda høyere nivå enn forrige sesong, mener NRKs ekspert Johan Remen Evensen.

Sjuende pallplass

Slovenske Peter Prevc vant rennet med sine 139,5 meter, og tar over ledelsen i verdenscupen. Østerrikeren Michael Hayböck tok andreplassen, drøye seks poeng foran Forfang.

Norge har hatt en utøver på pallen i de fem individuelle verdenscuprennene som har vært mulig å gjennomføre i år. I Klingenthal vant Tande. På Lillehammer imponerte både Gangnes, Forfang og Stjernen med toppresultater. Forfangs var den sjuende pallplassen.

– Helt fantastisk. Når én svikter, dukker bare en ny opp. Det er helt rått å følge med på. Selv om det er litt utur med vær og vind for noen, har vi alltid en som treffer, og da alltid en på pallen, fordi alle hopper så godt, forklarer Remen Evensen.

Tidenes sesongåpning?

Daniel André Tande hoppet seg oppover på lista, og med et andrehopp på 136,5 meter ble han nest beste nordmann på femteplass.

Et resultatbyks gjorde også Anders Fannemel, som lå på 19. plass etter første omgang, men ble nummer åtte. På plassen bak fulgte Kenneth Gangnes. Og Andreas Stjernen ble nummer 11.

– Det er et resultat av arbeidet Alexander Stöckl begynte med for fire år siden. De som kommer opp nå er et fullstendig produkt av hans filosofi. Hardt arbeid over tid, og god garderobe-kultur spiller positivt inn, sier Remen Evensen.

Sportssjef Clas Brede Bråthen håper suksessen fortsetter.

– Vi kjemper i toppen i alle cuper så langt, og er nok nære en av tidenes beste sesongåpninger nå. Men det er jo til slutt poengene telles opp, skriver han i en tekstmelding.

Siste nytt

  • Kraftig smell for Ajer – måtte byttes ut

    Brentford-forsvarer Kristoffer Ajer fikk et ublidt møte med knottene til motstander Alex Iwobi mot slutten av førsteomgang – og gikk ned for telling.

    Nordmannen kom seg etter hvert på beina, men måtte byttes ut. TV-bildene viste at det rant blod fra nesa til 26-åringen.

    Premier League-kampen mellom Brentford og Fulham pågår fortsatt. Det står 0-0 i London.

    Premier League - Brentford v Fulham
    Foto: John Sibley / Reuters
  • Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

    Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

    Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

    Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

    (NTB)

    Bayern München trening
    Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
  • VG: Andersen åpner for overraskende retur

    Inge Andersen er spilt inn som nytt styremedlem i Norges Skiforbund. Det bekrefter han overfor VG.

    – Jeg kan bekrefte at jeg har hatt et møte med valgkomiteen i Norges Skiforbund. Dersom de mener at de kan bruke kompetansen min, så er jeg åpen for å bidra, sier Andersen til VG.

    Han har tidligere vært generalsekretær i Norges Idrettsforbund, men måtte forlate jobben som følge av sakene knyttet til pengebruk og reiseregninger i forbundet.

    Idrettstyret
    Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal