Hopp til innhold

Schumacher filmet sin egen ulykke

Kameraet som Formel 1-kjøreren Michael Schumacher hadde på hjelmen var slått på, da han falt i skibakken. En fransk advokat mener skistedet kan være erstatningsansvarlig.

Michael Schumacher

Opptaket fra Schumachers kamera vil forhåpentlig gi mer informasjon om ulykken. (Arkivfoto)

Foto: PATRICK HERTZOG / Afp

Søndag 29. desember sto Michael Schumacher på ski i Méribel i de franske alpene sammen med den 14 år gamle sønnen sin.

På vei nedover stanset han for å hjelpe en venn. Deretter fortsatte han skikjøringen i løssnøen mellom to preparerte løyper. Da han skulle svinge, traff han en stein og ble slynget opp i lufta. Deretter falt han med hodet først på en annen stein.

Kan vise løypemerkingen

Schumachers familie overleverte kameraet til myndighetene som etterforsker ulykken, skriver den franske avisen Le Dauphiné Libéré.

– Det er viktig dokumentasjon, sier en anonym etterforsker til AFP.

Kilder innen politiet sier at bildene kan gi svar på viktige spørsmål som hvor fort Schumacher kjørte og hvor godt løypene var merket.

Franske etterforskere forsøker å finne ut om noen kan stilles til ansvar for ulykken.

Advokat Édouard Bourgin, som jobber med skadeerstatninger, mener løypemerking var utilstrekkelig. Han viser til at forskrifter som krever at løypene skal være merket med stikker i en viss farge og at det skal være strukket bånd mellom dem.

– Ifølge de bildene jeg har sett fra Méribel, var normen ikke fulgt, sier han til Le Figaro.

Fremdeles i koma

Myndighetene har også fått tilgang til opptak gjort med et mobilkamera av en tysk turist. Han ville filme sin venninne, men skal ha fått med seg Schumachers fall i bakgrunnen.

Schumacher har ligget på intensivavdelingen på sykehuset i Grenoble siden ulykken. Han er blitt operert to ganger og holdes i kunstig koma. Tilstanden er den siste uken blitt beskrevet som «kritisk, men stabil». I går kveld meldte nyhetsbyrået AFP at det var en liten bedring i tilstanden hans.

Det er ventet at myndighetene vil legge fram informasjon om sin etterforskning av ulykken onsdag. Det er innkalt til en pressekonferanse i justispalasset i Albertville onsdag formiddag.

Schumacher-tilhengere Grenoble

Fredag fylte Schumacher 45 år og tilhengere møtte opp utenfor sykehuset i Grenoble for å hylle ham.

Foto: Claude Paris / Ap

Siste nytt

  • Berge og Burnley på vei ned etter stortap

    Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

    Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

    (NTB)

    Premier League - Burnley v Newcastle United
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters
  • Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

    Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

    Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

    I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

    (NTB)

    1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Pinlig tap for ishockeylandslaget

    Norges ishockeylandslag greide ikke å følge opp med en ny sterk prestasjon etter fredagens seier og røk hele 8-0 for Latvia i Riga lørdag.

    Norge vant 1-0 over samme motstander fredag. Da sikret Stian Solberg seieren 37 sekunder inn i forlengningen.

    Slik ble det ikke i kamp to lørdag. Norge hang ikke med på borteis, og latvierne ga nordmennene en tøff leksjon i siste kamp før elite-VM.

    (NTB)

    Privatlandskamp Ishockey Norge -Danmark (4-3)
    Foto: Frederik Ringnes / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal