Hopp til innhold

Carlsen reiser hjem fra sjakk-OL

TROMSØ (NRK.no): Magnus Carlsen er sliten og spiller ikke mer sjakk-OL i Tromsø. Han reiser hjem til Bærum for å hvile.

Magnus Carlsen

Dette ble siste gang Magnus Carlsen satt ved brettet i sjakk-OL 2014.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Carlsen har tidligere antydet at han vurderte å droppe den siste runden i sjakk-OL, og NRK.no vet at sjakkspilleren bestemte seg allerede tirsdag kveld.

I dag bekrefter manager Espen Agdestein overfor VG at Carlsen reiser hjem allerede dagen før OL er slutt.

– Det blir vel dramatisk å si at han trekker seg. Magnus har spilt ni av ti partier, og i siste runde møter vi Malaysia, rangert som nummer 100 i verden. Magnus skulle møte en med 2300 i rating, og da kan like godt Simen spille, sier manageren til NRK.no.

– Det er ikke mye på spill for Norge heller, og Magnus skal delta i en turnering i USA om ikke så lenge. Så det er ikke noe dramatikk rundt dette, sier han.

Carlsen skal spille i Sinquefield Cup i St. Louis 27. august til 7. september.

Utslitt

Tirsdag gikk Carlsen på et sjokktap mot kroatiske Ivan Saric, nordmannens andre tap i OL.

Verdensmesteren ligger på fjerdeplass av de sterkeste spillerne i åpen klasse, men har ikke vært fornøyd med eget spill i Tromsø. Etter tirsdagens parti fortalte 23-åringen at «hjernen ikke fungerte».

– Jeg synes det er merkelig. Jeg følte meg kjempefin før runden i dag, var opplagt og i godt humør. Så kom jeg til partiet, og etter en halvtime er det bare tomt, sa Carlsen til NRK.no.

Allerede da antydet han at det kunne bli aktuelt å stå over.

– Vi får se hvordan jeg føler meg. Jeg har ikke lyst til å avslutte på denne måten, men det er ikke noe vits hvis jeg er helt tom, sa Carlsen.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen har fått enorm oppmerksomhet under OL på hjemmebane, men hevder han bare synes det er hyggelig. Her stimler journalister og fotografer seg rundt ham fordi Erna Solberg skal ta det første trekket hans i tirsdagens parti.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Flyr hjem i kveld

Onsdag er det spillefri i sjakk-OL, og torsdag arrangeres den siste runden i mesterskapet. Der stiller Norge nå med Simen Agdestein, Jon Ludvig Hammer, Leif Erlend Johannessen og Kjetil Lie.

– Hadde Norge møtt et sterkt lag, hadde det vært mye mer aktuelt for Magnus å spille, sier Espen Agdestein.

Carlsen flyr til Gardermoen i syvtiden onsdag. Han skal først delta på et sponsorarrangement på et hotell i Tromsø.

– Litt overrasket

NRKs sjakkekspert Torstein Bae hadde forventet at Carlsen skulle stå over det siste partiet, men ikke at han skulle reise hjem allerede i dag.

– Det er litt overraskende at han drar hjem før slutt. Det er vanlig at man er på stedet til det er ferdig. Men jeg ser ikke på noe stort problem.

– Det er klart at arrangøren kanskje ville hatt Magnus på noe premieseremoni eller noe lignende, men nå blir det ikke noe premie på det norske laget, og da har jeg i grunn forståelse for at Magnus har lyst til å komme videre fra det som har vært et skuffende OL, sier Bae til NRK.no.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal