Hopp til innhold

Bodø/Glimt seiler videre på medgangsbølgen: – Helt fantastisk!

Laget fra nord sikret sin fjerde strake seier mot Molde lørdag.

bodø/glimt

JUBEL: Bodø/Glimts Morten Ågnes Konradsen (t.h.) og Henrik Furebotn feirer 0–2 i eliteseriekampen mellom Molde og Bodø/Glimt lørdag.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Glimt har hatt en fantastisk sommerperiode og stod med tre seire av tre mulige før lørdagens kamp. Og heller ikke regjerende seriemester Molde klarte å stoppe Glimts seiersrekke.

– Fire på rad er helt fantastisk! Det er strålende. Jeg er spesielt stolt over at tre av de fire seirene har kommet på bortebane, sier Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til C More etter kampslutt.

– Mye kriging

molde

RØDT KORT: Moldes Harmeet Singh Moldes Harmeet Singh fikk det røde kortet av dommer Tom Harald Hagen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Molde hadde ballen mest, men det var bortelaget som var farligst foran mål. Bodø/Glimt ledet 2–0 etter mål av Zarek Valentin og Morten Konradsen. Martin Linnes sørget for redusering til hjemmelaget like før pause. En målløs andreomgang sørget dermed for seier til gulltrøyene fra Bodø.

– Vi burde nok scoret flere mål i førsteomgang, men jeg er veldig stolt over spillerne mine. De ofrer seg virkelig ute på banen der, sier Halvorsen.

– Det ble noen tøffe dueller?

– Det ble en del kriging, men det hører jo med i en fotballkamp det også, avslutter Glimt-treneren.

Nok et hjemmetap for Molde

Romsdalingene knuste Pyunik Jerevan 5–0 i mesterligaens 2. kvalifiseringsrunde tidligere denne uken, mens det går litt trått i eliteserien for tiden. Molde hadde nok håpet å løfte seg etter det skuffende 0-1-tapet for Haugesund i forrige runde. Også det kom hjemme i Molde.

– Vi må ha samme innstilling i hver kamp. Vi må begynne å vinne kamper i eliteserien igjen, sier Molde-kaptein Vegard Forren til C More.

Han fikk gult kort etter å ha kjeftet på dommeren.

– Det er mye situasjoner vi er uenige i, men det er viktig å påpeke at vi tapte kampen for at vi var for dårlig. Vi blir snytt for straffespark og alt vi får er gule og røde kort i trynet, sier Forren som kom rett fra et møte med dommertrioen.

Også i sist kamp mot Haugesund mente Molde at de ble bortdømt.

Dette er den eneste kampen i eliteserien denne helgen. Mens de andre lagene har tatt seg en ukes ferie fra eliteseriespill, møttes de to lagene til dyst i Molde. Kampen, som egentlig skulle gått søndag 2. august, er flyttet frem på grunn av Moldes deltakelse i mesterligakvalifiseringen.

Siste nytt

  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal