Hopp til innhold

Nordlie: – Det er vemodig

Søndag kveld ble det kjent at Tom Nordlie ikke fortsetter som trener for Sandnes Ulf. Han blir erstattet av den tidligere eliteseriespilleren Bengt Sæternes.

Tom Nordlie

Tom Nordlie ledet Sandnes Ulf ut 2014-sesongen, men blir nå erstattet av Bengt Sæternes, ifølge Egersunds IK.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Hverken Tom Nordlie eller Sandnes Ulf ønsket å avslutte samarbeidet, men Nordlie ville ha bedre rammevilkår enn det klubben fant muligheten til å gi.

– Hvis det skulle være forsvarlig for meg å ta på meg rollen som hovedtrener for neste år, var det viktig at klubben ønsket å satse på en enda bredere sportslig front. Da dette ikke er økonomisk forsvarlig, er det fornuftig av klubben å sette tæring etter næring, og ikke satse over evne, sier Nordlie til NRK.no

– Derfor er vi enige om å skille våre veier i denne omgangen, legger Nordlie til.

Tom Nordlie legger ikke skjul på at han synes det blir vemodig å forlate klubben. Han skryter av samarbeidet med både spillergruppe og støtteapparat.

– Det er en veldig fin klubb, og det har vært et veldig trivelig sted å være. Det er en mye mer spennende klubb enn jeg trodde før jeg tok over som trener, forteller han.

Saken fortsetter under bildet

Sæternes

Tidligere Vålerenga-spiller Bengt Sæternes har vært trener for Egersunds IK de to siste sesongene.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Sandens Ulf bekrefter samtaler

– Bengt Sæternes, EIKs hovedtrener de siste to sesongene, har valgt å forlate klubben for å bli ny hovedtrener i Sandnes Ulf.

Det skrev Egersunds IK i en pressemelding søndag kveld.

– For EIKs vedkommende er dette sterkt beklagelig, skriver andredivisjonsklubben.


Sandnes Ulf har så langt ikke bekreftet trenerovergangen, men forteller til NRK at de har vært i samtaler med den tidligere eliteseriespilleren.

– Vi har vært i samtaler med Bengt, men har ingen flere kommentarer, sier presseansvarlig Morten Wiik Larsen i Sandnes Ulf til NRK.no.

Mandag formiddag bekreftet klubben i en pressemelding at Tom Nordlie hadde takket nei til jobben.

– Partene fant for en tid tilbake ut at forutsetningene og forventningene for videre samarbeid var utfordrende. Dette sett i lys av usikkerheten rundt de økonomiske rammene for neste år, sier Tom Rune Espedal i pressemeldingen.

Til NRK sier Nordlie at han og Sandnes Ulf var i samtaler med Bengt Sæternes allerede i sommer angående et mulig samarbeid.

– Vi ønsket han i et trenerteam sammen med meg. Så de vil jo fullføre den spillestilen som jeg har innført. Jeg tror det blir fint for klubben hvis de kommer i mål med Bengt, og får en litt mer lokal forankring både på trener- og spillersiden, sier Tom Nordlie.

EIK: «Sæternes signerte ny avtale i forrige uke»

EIK skriver dette i sin pressemelding:

Bengt Sæternes forlater EIK.

EIKs hovedtrener de siste 2 sesongene har valgt å forlate klubben for å bli ny hovedtrener i Sandnes Ulf.

Dette på tross av at EIK og Sæternes så sent som i forrige uke signerte en avtale som skulle gjort ham til hovedtrener for EIKs A-lag også i 2015 sesongen.

Denne kontrakten blir nå terminert med øyeblikkelig virkning.

For EIKs vedkommende er dette sterkt beklagelig.

Klubben vil nå umiddelbart starte jakten på ny hovedtrener til neste sesong, og vi er sikre på at EIK som klubb vil komme styrket ut av dette.

Det vil ikke bli gitt ytterligere kommentarer fra klubbens side ut over denne pressemeldingen.

Sæternes har en fortid som spiller i klubber som Viking, Vålerenga, Brann og Club Brugge.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal