Hopp til innhold

"Alle" vil gratulere Hushovd

- Gratulerer med VM-gullet i sykling. En stor idrettsbragd. Hilsen Jens Stoltenberg og Anniken Huitfeldt".

Thor Hushovd
Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Det offisielle Norge - her representert ved statsminister og kulturminister - var bare noen av da mange som sendte gratulasjoner til Thor Hushovd etter at han hadde sikret det første norske VM-gullet i landeveissykling for menn noensinne i Melbourne i natt.

Mange satt oppe i natt for å følge Hushovds blodslit i nærmere seks og en halv time, et slit som endte med dramatisk massespurt og VM-gull før frokost.

Feiret på fransk restaurant

- Dette har ikke helt gått opp for meg ennå, sa Hushovd til NRK, flere timer etter at han hadde gått i mål. De timene bestod av et kaos uten like, og først lenge etterpå kunne Hushovd feire seieren på en fransk restaurant i Geelong.

Det er helt tydelig at dette er en av de mest populære norske idrettsprestasjonene på svært lenge. Lista av dem som ville gratulere er lang.

"Du fikk en voksen mann til å gråte"

"Konge Thor. Du fikk en voksen mann til å gråte", skriver Bjørn Ødegaard i en av mange kommentarer på NRK Sports nettsider.

"Gratulerer så mye med den største norske idrettsprestasjonen gjennom tidene. Det er stort, og du er størst", skriver Emil, og utløser en diskusjon om denne prestasjonen slår Vebjørn Rodals OL-gull på 800 m i 1996.

Fortsett diskusjonen nederst i saken!

En annen kommentar: "Gratulerer Thor Hushovd!!! helt rått!!! To grønne trøyer i Touren, VM U23 tempo, og nå VERDENSMESTER!! Synes virkelig at Arvesen hadde fortjent å være med på norges første VM-seier, men hele det norske laget gjorde en veldig god innsats i dag! GRATULERER!"

Video: Boasson og Kristoff hyller også sin konkurrent:

(Artikkelen fortsetter)

Video HYLLER-THOR

Fra NRK Sports side på facebook:

"En fantastisk prestasjon. Innspurten var helt rå".

"Gratulerer Thor. Deilt fantastisk det du har prestert. Nyt denne dagen!"

"Det er bare å ta av seg hatten å bukke dypt i støvet. Oksen fra Grimstad slutter aldri å imponere. Gratulerer, Thor"

"Bøyer meg i støvet, for en utøver, og ikke minst en ren verdensmester!"

Les: Flere Facebook-kommentarer

Her er en oversikt over flere gartulasjoner til den nybakte verdensmesteren:

Jarle Aambø, toppidrettssjef:
Jaaaaaaaa!

Gerhard Heiberg, IOK-medlem:
Kjære Thor. Gratulerer, gratulerer. Dette har du fortjent. Endelig en verdensmester i sykling vi vet er ren. Alt er mulig. Dette lover godt for sykkelsporten videre.

Dag Erik Pedersen, tidligere syklist:
Tusen takk, Thor, for at du gjør virkeligheten større enn drømmen. Virkeligheten, at du er verdensmester. Drømmen, at det er mulig å vinne uten doping. Jeg er stum av takknemlighet.

Eirik Verås Larsen, padling:
Gratulerer, Thor! Du er konge! Nå blir det ekte regnbuestriper på drakta. Norge og Sørlandet er utrolig stolt av deg.

Lars Petter Nordhaug, syklist:
Gratulerer, Thor! Dette er den råeste prestasjonen i norsk idrettshistorie. Utrolig motiverende! Du er et fantastisk forbilde for norsk sykling, store som små. Kos dere i kveld!

Olaf Tufte, roing:
Thor er kongen! Gratulerer sykt mye med en rå prestasjon. Du trenger ikke å skryte av at du er verdens beste i slak motbakke eller på brustein. Nå er du VERDENS BESTE SYKLIST. Er imponert over kjørestyrken du har vist i år. Gratulerer til en stor utøver og god venn.

Lene Byberg, terrengsykling:
Gratulerer så mye, Thor! Har ikke ord. Dette er alle syklisters drøm. Fantastisk!

Gunn-Rita Dahle Flesjå, terrengsykling:
Dritkult! Helt rått. Imponerende av Thor og masse gratulasjoner. Det blir stort for alle oss norske syklister å ha deg i regnbuetrøyen.

Åge Skinstad, landslagssjef langrenn:
Gratulerer, Thor, med et imponerende og velfortjent verdensmesterskap. Det har vært interessant å følge karrieren din og fint å se at du stadig har vært endringsdyktig i treningen. Den økte utholdenheten som du har fått de siste to sesongene vil garantert føre til suksess i flere klassikere i framtiden. Feire og nyt gullet, det har du fortjent. Og fortsett å søke forbedringer så fort treningen starter igjen. Du er hjertelig velkommen til trening sammen med oss på skisamling når
som helst.

Anne Margrethe Hausken, orientering:
Gratulerer, Hushovd! VM-gull i sykling gir terningkast 7. Herlig at du stadig tar avstand fra doping og viser at alt er mulig også som ren syklist.

Christer Rake, syklist:
Utrolig og vel fortjent. Beviser nok en gang hvilken klasserytter han er. Ingenting er umulig for ham. Bare å ta av seg hatten.

Mads Kaggestad, tidligere syklist:
Den største seieren etter årevis med tålmodighet, hardt og rent arbeid. En fantastisk ambassadør for verdensmestertrøya. Sykkelsporten trengte denne seieren.

Johan Kaggestad, idrettskjenner:
Dette har jeg ventet på siden Thor var 14 år. Utrolig stort! Nå må han bare huske Paris Roubaix neste år. Årets idrettsprestasjon!

Gino Van Oudenhove, sykkelsjef:
Jeg sa til Atle (Kvålsvoll, trener) for lenge siden at det skulle skje i år, og han nikket. Gratulerer til dem begge. Dette er helsikes stort for Thor og norsk sykkelsport.

Kurt Asle Arvesen, syklist:
Sinnssykt stort! Thor har alltid vært en råtass, men dette overgår det meste. Håper folket forstår hvor stort det han har gjort er ...

Halvard Hanevold, skiskytter:
Du var offensiv og utnyttet muligheten til å bli mer utholdende da du ble skadet og ikke fikk trent spurt. Slik tenker en vinner, og det fikk du betalt for i VM. Fantastisk!
Gratulerer!

Siste nytt

  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Benske og Tjøm finaleklare i ro-EM

    Lars Benske og Ask Tjøm var nest best i oppsamlingsheatet og rodde Norges dobbeltsculler i lettvekt til EM-finale.

    Duoen var i mål på tiden 6.42,81 og endte bak Spania. Fire båter fra oppsamlingen tok seg til lørdagens finale i ungarske Szeged.

    Torsdag ble Benske og Tjøm nummer to i det siste av to heat. Bare vinnerne gikk da rett til finalen.

    Martin Helseth rodde inn til 7.22,61 og 3.-plass i oppsamlingsheatet for singlescullere. Det var akkurat ikke godt nok til å gå videre til A-semifinale. (NTB)

    Benske og Tjøm
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal