Hopp til innhold

Her rykker Northug til seier

Petter Northug rykket seg til seier i Toppidrettsveka, mens Marit Bjørgen tok seieren i kvinneklassen.

Video Se rykket til Northug

Her rykker Northug på jaktstarten.

Northug rulleski

Petter Northug, her under etter et løp tidligere i uka, vant Toppidrettsveka for herrer.

Foto: Alley, Ned / SCANPIX

Northug rykket noen hundre meter fra mål på den avsluttende jaktstarten, og ingen av de andre løperne klarte å henge på nordmannen.

– Det var ganske ny asfalt der, så det var godt å skli, sier Petter Northug til NRK.

Dermed kunne Northug gå inn til en komfortabel seier på fredagens jaktstart, og med det vant han Toppidrettsveka foran Simen Østensen og Jon Kristian Dahl.

– Det er mange gode løpere fra flere nasjoner så det er høyt nivå. Da er det artig å konkurrere og stas å vinne, sier Northug.

– Det er litt annerledes å gå på rulleski, men jeg har vært i høyden og hatt god effekt av det, sier han.

Fornøyd Skinstad

Langrennssjef Åge Skinstad er godt fornøyd med de norske løperne etter Toppidrettsveka.

– Jeg er glad over at det er fem nordmenn øverst på lista. Resultatene her teller ikke all verden for vintersesongen, men det er godt å se at treningsjobben så langt har vært noenlunde riktig. Selvtilliten tar du med i treningsarbeidet utover høsten, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Video Toppidrettsveka 12.08.11

NRK sender høydepunktene fra søndagens øvelser i Toppidrettsveka. Sendingen starter klokken 21.10.

Han lar seg også imponere over Northug.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen tok seieren blant kvinnene i Toppidrettsveka.

Foto: Alley, Ned / SCANPIX

– Han synes nok det ble vel mange samlet, og ville avgjøre litt før målflata. Med så mange løpere ville det blitt ekstra trangt i starten på spurten. Han er lur taktisk og ser hvilke grep som må gjøres, sier Skinstad.

Bjørgen vant kvinneklassen

Bjørgen hadde en suveren ledelse etter torsdagens rulleskisprint i Aure, og fredag rykket hun ytterligere fra konkurrentene.

– Publikum ga meg et kick, det var et kjempeløp. Taktikken var å gå ifra enda mer, og det klarte jeg, sa Bjørgen etter jaktstarten.

2.-plassen gikk til Kristoffersen, mens Johaug ble nummer tre i toppidrettsveka som besto av sykling, løping og rulleskigåing.

Ingen ny VM-medalje

Northug gikk også lagsprint i rulleski-VM fredag kveld. Tidligere i uken har nordmannen tatt to gull i mesterskapet, men fredag måtte han klare seg uten medalje.

Sverige vant foran Italia og Frankrike, mens Northug sammen med Ragnar Bragvin Andresen havnet på sjetteplass.

– Det var synd det ikke ble ny VM-medalje i dag. Det var vanskelig å få luke, men jeg gjorde så godt jeg kunne, sier han.

Selv om Northug holdt godt følge med de argeste konkurrentene på sin andre etappe, klarte han ikke å skaffe luke til Andresen som gikk sisteetappen.

– De ville nok ha folk med friske bein på den siste etappen, det har vært et tett program for meg i dag. Det er naturlig at han gikk siste etappe, sier Northug, som nå skal hjem for å hvile.

– Jeg begynner å få god effekt av høydetreninga og kjenner at jeg er i form, men nå blir det gjem til senga ett par dager for å slappe av, sier han.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal