Hopp til innhold

"Kongen" harselerte med gamleklubben etter rekordtap

LeBron James, verdens beste basketballspiller, greide ikke dy seg da gamleklubben Cleveland Cavaliers tapte med rekordsifre natt til onsdag.

LeBron James

LeBron James, kalt 'Kongen' av sine tilhengere, mener det var karma som traff Cleveland Cavaliers da de tapte med rekordsifre mot Los Angeles Lakers.

Foto: AARON JOSEFCZYK / Reuters

NBA-stjernen James, som forlot Cavaliers i en svært kontroversiell overgangssak i sommer, viste ingen nåde på Twitter da gamleklubben tapte hele 57-112 for regjerende master Los Angeles Lakers natt til onsdag. James mener åpenbart at det rekordstore tapet kom som følge av dårlig karma.

- Sykt. Karma straffer deg alltid. Det er ikke bra å ønske noen vondt. Gud ser alt! skriver James, og sikter unektelig til Cavaliers-eier Dan Gilbert, som mer eller mindre ønsket James alt vondt etter han forlot gamleklubben.

Les: Cleveland-eier slaktet LeBron James

Brenner skjorta til LeBron James

Cavaliers-tilhengere brenner trøya til LeBron James etter han kunngjorde på direktesendt TV at han forlot klubben han spilte for i syv år.

Foto: Phil Masturzo / Ap

Elsker å bli hatet

James, som ble kåret til ligaens mest verdifulle spiller de to siste årene i Cleveland, har omfavnet rollen som hatobjekt nummer én i amerikansk lagidrett. 26-åringen har nektet å unnskylde for måten overgangen fant sted på, og jo mer motstanderfansen hetser ham, jo bedre spiller LeBron.

Da han i desember for første gang returnerte til sin gamle arena som motspiller, scoret han hele 38 poeng , og ertet tilskuerne ved å gjennomføre sitt gamle rituale, å kaste talkumpudder i lufta før kampen.

- Jeg har på en måte akseptert denne skurkerollen alle har gitt meg. Jeg synes det er greit, sa James etter kampen.

Les: O'Neal: - Spent på om han tør å gjøre pulvergreia si

LeBron James

LeBron James ertet på seg sine gamle fans ved å kaste hvitt talkumpulver i lufta på arrogant vis før hans første kamp som motspiller i sin gamle arena.

Foto: Gregory Shamus / Afp

Rekordstort tap

For Cavaliers var det enorme tapet mot Lakers vanskelig å svelge. Laget har ikke scoret så lite i en kamp siden 24-sekundersklokka ble innført for å øke farten i sporten på 1950-tallet. Tapet var samtidig lagets 11. strake.

- Dette er flaut. Jeg føler som jeg ikke kan vise ansiktet mitt i Cleveland, skriver Cleveland-guard Mo Williams på sin Twitter-side.

- Er Cavs seriøse? 74-27?? postet New Orleans Hornets' stjerneguard Chris Paul på Twitter under kampen.

Ligaens mest verdifulle

LeBron James

LeBron James fikk høre det da han for første gang møtte sine gamle fans etter overgangen. Men 26-åringen svarte med en fantastisk prestasjon.

Foto: David Richard / Ap

Med LeBron James på laget var Cavaliers et av de absolutt beste lagene i NBA. Forrige sesong vant de 61 av 82 kamper i seriespillet, og var dermed best i grunnsesongen.

Men laget var bygget rundt James, og da han "tok med seg talentene sine til South Beach og Miami Heat", ble det tydelig hvor avhengige de var av sin superstjerne. På under et år har de gått fra å være det beste laget i ligaen til å være det aller verste. Så langt har de bare åtte seire denne sesongen.

James har på sin side dominert med sitt nye lag. Forwardens nye "superlag" Miami Heat har vunnet 21 av de siste 22 kampene.

Tilhengere i Cleveland

Det er tøft å være sportsfan i Cleveland om dagen. Ingen av de store idrettslagene i byen lykkes, og i sommer forsvant byens store helt til Miami.

Foto: AARON JOSEFCZYK / Reuters

Siste nytt

  • Larvik knep den siste semifinaleplassen

    Larvik slo Molde 28-27 på hjemmebane og tok seg som siste lag til semifinalen i håndballsluttspillet for kvinner.

    Fra før er Vipers Kristiansand, Storhamar og Sola klar for neste fase i sluttspillet. Oppgjøret mellom Larvik og Molde var det eneste som måtte ut i en tredje kamp i best av tre-serien.

    På egen parkett tok Larvik tak i kampen i 2. omgang. Maja Furu Sæteren ble toppscorer for vertene med sine sju nettkjenninger. Sherin Obaidli scoret seks mål for Molde.

    Veteranen Heidi Løke pådro seg nylig en lyskeskade og gikk glipp av skjebnekampen torsdag.

    – Denne skaden kan ta tid. Hvor lenge vet vi ikke ennå, men denne sesongen er i alle fall ferdigspilt for Heidi, sa Larvik -Arne Senstad til TV 2 før oppgjøret.

    De første semifinalekampene spilles 7. eller 8. mai med runde to én uke senere. Skulle det bli en tredje kamp, vil den spilles 18. mai.

    Vipers er regjerende mester i sluttspillet. (NTB)

    Larvik Håndball
    Foto: NTB
  • Woods fikk US Open-invitasjon: – Jeg er beæret

    Golflegenden Tiger Woods ble torsdag tildelt en plass i den 124. utgaven av majorturneringen US Open.

    Selv om Woods har vunnet turneringen tre ganger gir ikke det, som noen andre majorturneringer, automatisk plass ut livet.

    Woods har spilt få turneringer de siste årene som følge av en alvorlig bilulykke og måtte i utgangspunktet kvalifisere seg til turneringen på Pinehurst i midten av juni.

    Torsdag opplyser arrangøren at 48-åringen har fått invitasjon til turneringen.

    – US Open er en veldig spesiell turnering for meg og den har hjulpet meg med å definere karrieren min. Jeg er beæret over å få denne invitasjonen, sier Woods.

    Amerikaneren har vunnet 15 majortitler i løpet av karrieren.

    – Historien om US Open kan ikke bli skrevet uten Tiger Woods. Mesterskapet er enkelt sagt bedre med Tiger på start, sier USGA-sjef John Bodenhamer. (NTB)

    Tiger Woods
    Foto: AP
  • Karlsson forventer Johaug-konkurranse i VM: – Hun kommer

    Den svenske langrennsstjernen Frida Karlsson har sluttet å spekulere på om Therese Johaug stiller under VM i Trondheim neste år.

    – Jeg regner med at hun kommer. Det blir kult å ha henne tilbake, sier Karlsson ifølge TT etter at det svenske landslaget ble presentert torsdag.

    Det her lenge vært snakk om et mulig comeback for den norske langrennsdronningen, og hun har selv gjort lite for å dysse ned forventningene.

    Hun har tidligere uttalt at en beslutning rundt neste sesong kommer i løpet av mai måned. Landslaget har holdt en plass åpen om hun skulle bestemme seg for å satse igjen.

    I Sverige har de tatt Johaugs beslutning på forskudd. Karlsson gleder seg til å møte henne i sporet igjen.

    – For tre år siden gikk jeg inn i treningsåret med fokus på hvordan jeg kunne slå henne. Da slo jeg henne to ganger, sier Karlsson.

    Siden har Johaug blitt mamma for første gang og giftet seg med Nils Jakob Hoff.

    – Hun er ikke overmenneskelig så jeg kommer ikke til å fokusere på å slå henne så mye nå som for tre år siden, legger Karlsson til. (NTB)

    rdtoipDKm5Q
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal