Hopp til innhold

Derfor genierklæres suksesstreneren

NRK-ekspert Øystein Havang var svært kritisk til trener og landslag etter VM i fjor. Nå hyller han Thorir Hergeirsson.

Thorir Hergeirsson

FRA SKUFFELSE TIL JUBEL: Bildet til venstre er tatt under VM i 2013. Til høyre jubler Hergeirsson for storspill mot Sverige.

Foto: Aniko Kovacs/Erlend Aas / AP/NTB Scanpix

Fire gull, én sølv og én bronse er medaljestatus for Thorir Hergeirsson etter fem år og sju mesterskap som landslagssjef.

Øystein Havang

EKSPERT: Øystein Havang har vært ekspert for Norge under EM

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Hans resultater med Norge taler for seg selv. Han er en inkluderende leder, men som også tar ansvar og tøffe avgjørelser, sier Havang.

Tonen var derimot en helt annen fra håndballeksperten etter den skuffende femteplassen i VM i fjor. Havang var sterkt kritisk til lagets utvikling frem mot mesterskapet, som endte med tap for Serbia i kvartfinalen.

Tweeten under viser at Havang har snudd kritikken til kraftig ros av Norges landslagssjef.

Laster Twitter-innhold

– I fjor så vi et Norge som stanget i veggen og ikke hadde kommet så langt i utviklingen som vi hadde håpet på, men det siste året har Thorir gjort en fantastisk jobb med laget. Han har truffet med oppkjøring, lagledelse og disponeringer. Han har stor ære for dette gullet, sier Havang.

– En klok mann

Håndballpresidenten vier også mye av æren til Thorir for fremgangen etter fjorårets VM.

– Thorir bestemte seg for at vi skulle gjøre det et knepp bedre neste gang, sier håndballpresident Karl Arne Johannesen.

Han kaller islendingen for verdens beste trener.

– Han er absolutt på toppen. Ingen over og ingen ved siden av, sier Johannesen.

– Thorir er en veldig klok mann, med verdier som ikke alle har. Han er ekstremt systematisk og ser helheten rundt spillerne, ikke bare 20 ganger 40 meter på banen. Det er noe av magien hans.

HANDBALL-EUR-NOR-ESP

AV DE BESTE: Thorir Hergeirsson har seks medaljer som norsk landslagssjef.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Landslagssjefen kunne søndag smile bredt og vite at han har lykkes med det meste det siste året, og i selve mesterskapet.

– Det har vært en utrolig reise. Vi har jobbet hardt på landslaget gjennom våren, sommeren og høsten og jentene har jobbet bra individuelt og med klubbene sine, sier han.

– Hvor høyt henger dette gullet?

– Det henger på meg. Og jeg er 1.70 høy, sier Thorir Hergeirsson.

– Solid bakgrunn

Norge slet med sykdom underveis i mesterskapet og sparte flere spillere i kampen mot Ungarn, som ble lagets eneste tap, i en kamp som var ubetydelig.

– Thorir har solid bakgrunn og kompetanse og har fått lang fartstid som trener. Han har jobbet seg opp til det nivået og den statusen som han har nå, sier Havang.

– Han bruker kompetansen sin der det trengs. Han vet ikke alt selv, men han kan så mye at han vet hvor det trengs kunnskap. Det kjennetegner en god leder.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal