Hopp til innhold

- Jeg var en vandrende junkie

Dwain Chambers sin dopbruk blir nå kjent i sin helhet når sprinteren gir ut sin selvbiografi.

Dwain Chambers
Foto: NIGEL RODDIS / REUTERS

Chambers testet positivt i 2003 og innrømte samtidig bruk av prestasjonsfremmende midler.

Det endte opp i en to års utestengelse fra friidrett og livstidsutestengelse fra de olympiske leker.

Vil skape bølger i friidrettsverdenen

Selvbiografien hans, "Race Against Me: My Story", vil helt sikkert få mange i friidrettsfamilien til å heve øyenbrynene.

Det skriver den engelske avisen The Guardian .

Historiene om hvor omfattende dopingbruken hans faktisk var er sjokkerende.

Den britiske avisen Daily Mail bringer i dag et utdrag av boken.

Han skriver følgende om hvordan han fryktet å bli tatt da han ankom tollen på en amerikansk flyplass:

- Da jeg skulle sjekke inn på Miami International Airport så jeg at paret foran meg fikk gjennomsøkt bagasjen sin. Shit, hva om de gjennomsøker bagen min?

-Nok dop til å drepe en elefant

- Der var nok dop i bagen til å drepe en elefant og jeg hadde ikke anelse om de var lovlige eller ikke. Jeg var en vandrende junkie. Jeg hadde tuber med ting som jeg bare kjente som "The Clear" og "The Cream" sammen med noen flasker EPO og HGH som lå inne i isposer da de måtte holdes kalde.

Dwain Chambers under et stevne i februar

Dwain Chambers under et stevne i februar i fjor.

Foto: ANDREW YATES / AFP

- De hadde blitt merket av Victor Conte, grunnleggeren og presidenten i Balco, mannen som satte meg på sitt treningsprogram, som "flaxseed oil" og "joint cream".

Kontroversielt comeback

Nå er Chambers klar for comeback og er en av favorittene til gullet på 60 meter i innendørs-EM i Torino som starter på fredag. Comebacket faller ikke i god jord hos alle og han avslører hvordan den ukrainske treneren Remi Korchemny gav ham inngangsporten til prestasjonsfremmende midler.

Korchemny satte så Chambers i kontakt med Conte som regnes som pioneren bak det forbudte steroidet THG.

Chambers hevder at han ikke visste hvem Conte var, men at han tok sjansen på å bli med på programmet hans da han ble lovet at han skulle bli olympisk mester.

Hvordan lure en dopingjeger

Chambers skriver videre i biografien sin om hva som skjedde i april 2002 da han fikk besøk av dopingjegere i hjemmet sitt.

Men ved å bruke et middel som maskerte dopingbruken passerte han dopingtesten til tross for at han var på høyden av dopbruken sin.

Og Chambers mente også å ha funnet en idiotsikker måte å unngå dopingjegerne på.

- Ganske enkelt, du bare gjemmer deg.

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Træen måtte bryte Giro d'Italia

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen.

    Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting i lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

    Tirsdag startet han også den fjerde etappenfra Acqui Terme til Andora, men underveis ble det stopp. Det melder Giro d'Italia i sine kanaler.

    28-åringen byttet lag fra Uno-X til Bahrain-Victorious før årets sesong.

    Træen var én av tre norske ryttere i årets Giro-felt. De to andre er Vegard Stake Laengen (UAE) og Tobias Foss (Ineos). (NTB)

    Torstein Træen under Tour de France i 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Vingegaard-milepæl etter skrekkvelten – håper på Tour-start

    Jonas Vingegaard gjennomførte tirsdag sin første sykkeltur utendørs etter den stygge velten i Baskerland rundt. Han har ikke gitt opp å vinne Tour de France tre år på rad.

    Den danske sykkelstjernen pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter velten i Spania tidlig i april.

    Midt i forrige måned ble 27-åringen skrevet ut fra sykehus. Der oppholdt han seg i tolv dager og ble operert i kragebeinet.

    Nå venter sykkelfansen i spenning på om Vingegaard har nok tid til rådighet til å komme i toppform tidsnok til Tour de France. Starten går i italienske Firenze 29. juni.

    – Jeg håper selvsagt å være der når starten på Tour de France går. Vi vet ikke helt hvordan formen og rehabiliteringen min utvikler seg, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å være i toppform i Touren.

    Det sier VIngegaard i en video publisert av danskens arbeidsgiver, delvis norsksponsede Visma Lease a Bike.

    – Det er godt å endelig kunne sykle normalt igjen, og å være tilbake på veien. Jeg ser fram til de neste stegene, sier Vingegaard.

    Samtidig røper han at han fortslatt sliter med ettervirkninger etter velten, og at det fortsatt er enkelt ting han må bli frisk etter. (NTB)

    Jonas Vingegaard
    Foto: PAU BARRENA / AFP
  • Stjernemålvakt har øyeproblemer – må avbryte turnering i Norge

    Den danske stjernemålvakten Niklas Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det ene øyet. Dermed må han droppe denne ukens trenasjonersturnering i Oslo.

    Øyeskaden oppsto da landin i søndagens seriekamp for Aalborg fikk han en ball i hodet. Øyet fortsatte å plage den danske landslagskapteinen i ettertid, og det ble undersøkt videre på sykehuset.

    Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det høyre øyet, og derfor tar landslagssjef Nikolaj Jacobsen ingen sjanser og sender ham hjem for å hvile.

    Det danske håndballforbundet opplyser tirsdag at Flensburg-keeper Kevin Møller har sluttet seg til landslagstroppen som erstatter for Landin. Danskene skal møte Kroatia og Norge i turneringen som spilles i Jordal Amfi.

    (NTB)

    EC men's handball: Denmark - Slovenia
    Foto: LISELOTTE SABROE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal