Sør Arena - Sør Arenda nærmer seg den halve milliarden. - Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Sør Arenda nærmer seg den halve milliarden.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Sør Arena tre ganger dyrere

Den endelige prislappen på Sør Arena blir opp mot en halv milliard kroner. Det er minst tre ganger mer enn utgangspunktet på 120 millioner kroner.

Den endelige prislappen på Sør Arena blir opp mot en halv milliard kroner. Starts del av byggekostnadene er foreløpig i underkant av 300 millioner kroner.

Resten er Rasmussen-gruppens investeringer i næringslokaler på Starts hjemmebane i Kristiansand.

Spleiselag

En fotballstadion med gode tribuneløsninger til en prislapp på 120 millioner kroner ender altså med en prislapp på opp mot en halv milliard kroner. Sør Arena er et spleiselag mellom Start og Rasmussengruppen i Kristiansand. Starts del av byggekostnadene er på ca 300 millioner kroner, Rasmussen-gruppen finansierer resten.

- Det har blitt et helt annet stadion nå enn det som var planlagt til 120 millioner kroner. Vi har fått bygget inn 22 000 kvadratmeter med næringsareal. Dette er det Rasmussen-gruppen som har ansvaret for. Andre ting er det Start som ha ansvaret for. I og med at vi har fått en annen stadion enn utgangspunktet er det naturlig at prisen er høyere, sier daglig leder i Start Harald Andersen

Utleiearealer

Sør Arena blir en av Norges flotteste fotballstadion . I tillegg kommer utleiedelen til næringsvirksomhet. Starts halvpart av kontorlokalene er så godt som utnyttet allerede. Det er særlig Rasmussen-gruppens del av kontorarealet på 11 000 kvaderatmeter som øker prisen på Sør Arena.

- Hittil er det leid ut 4000 kvadratmeter. Det blir leid ut til forskjellige typer virksomhet, men hovedvekten legges på kontorarealer til ulike typer næringer. Dessuten kommer det litt handel og så har vi leid ut til et treningssenter, sier Rune Selmar i Rasmussen-gruppen. 

Nabotomten

Rasmussen-gruppen har hatt opsjon på å kjøpe tomta ved siden av Sør Arena som har gått under navnet "Høyhuset". Selmar bekrefter nå at de vil gjør bruk av opsjonen.

- Vi har bestemt oss for å kjøpe den tomten, men det ligger langt fram i tid hva vi skal gjøre med den, sier Rune Selmar.

Video og TV-reportasjer

Trener Kurtovic er glad for å ligge på tabelltoppen etter seier mot Nøtterøy og håper det holder seg slik.
Jerv spretter champagnen etter opprykk
Trener Steinar Pedersen er glad for Jervs opprykk

Dokumentarer og reportasjer

Bilder fra Dagsrevyen som viser løpsøvelse for blinde, løper etter lyden av en megafon. Bueskyttere på rekke og rad. Kulestøt for blinde, vinnes av Hans Bredesen med 8.17 m. Høyde uten tilløp for blinde og svaksynte, vinnes av Idar Hundstad med 1.43 m. Bilder fra fra bordtenniskonkurranse og Volleyball. Konkurransen vinnes av 1. laget til Oslo. Vektløfterkonkurransen vinnes av
Odd Johnsen med 117.5 kg.
Hus kan reises på en dag hvis grunnmuren er klar. Vegger,
gulv og taket er satt sammen av så lette elementer at heisekran er helt unødvendig. Huset er på 129 kvadrat-meter, og koster kr 44000.-. Bilder Dagsrevyen 1964
Bilder fra Dagsrevyen i 1964 som viser postmann med med ny postombæringstralle nedover gaten i Kristiansand. Leverer post i butikk. Postmannen demonstrerer trallens finesser. Vandrer videre og leverer post over
gjerdet.