Sør Arena - Sør Arenda nærmer seg den halve milliarden. - Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Sør Arenda nærmer seg den halve milliarden.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Sør Arena tre ganger dyrere

Den endelige prislappen på Sør Arena blir opp mot en halv milliard kroner. Det er minst tre ganger mer enn utgangspunktet på 120 millioner kroner.

Den endelige prislappen på Sør Arena blir opp mot en halv milliard kroner. Starts del av byggekostnadene er foreløpig i underkant av 300 millioner kroner.

Resten er Rasmussen-gruppens investeringer i næringslokaler på Starts hjemmebane i Kristiansand.

Spleiselag

En fotballstadion med gode tribuneløsninger til en prislapp på 120 millioner kroner ender altså med en prislapp på opp mot en halv milliard kroner. Sør Arena er et spleiselag mellom Start og Rasmussengruppen i Kristiansand. Starts del av byggekostnadene er på ca 300 millioner kroner, Rasmussen-gruppen finansierer resten.

- Det har blitt et helt annet stadion nå enn det som var planlagt til 120 millioner kroner. Vi har fått bygget inn 22 000 kvadratmeter med næringsareal. Dette er det Rasmussen-gruppen som har ansvaret for. Andre ting er det Start som ha ansvaret for. I og med at vi har fått en annen stadion enn utgangspunktet er det naturlig at prisen er høyere, sier daglig leder i Start Harald Andersen

Utleiearealer

Sør Arena blir en av Norges flotteste fotballstadion . I tillegg kommer utleiedelen til næringsvirksomhet. Starts halvpart av kontorlokalene er så godt som utnyttet allerede. Det er særlig Rasmussen-gruppens del av kontorarealet på 11 000 kvaderatmeter som øker prisen på Sør Arena.

- Hittil er det leid ut 4000 kvadratmeter. Det blir leid ut til forskjellige typer virksomhet, men hovedvekten legges på kontorarealer til ulike typer næringer. Dessuten kommer det litt handel og så har vi leid ut til et treningssenter, sier Rune Selmar i Rasmussen-gruppen. 

Nabotomten

Rasmussen-gruppen har hatt opsjon på å kjøpe tomta ved siden av Sør Arena som har gått under navnet "Høyhuset". Selmar bekrefter nå at de vil gjør bruk av opsjonen.

- Vi har bestemt oss for å kjøpe den tomten, men det ligger langt fram i tid hva vi skal gjøre med den, sier Rune Selmar.

Video og TV-reportasjer

Den afghanske tolken Faizullah Muradi fikk i dag oppholdstillatelse i Norge - fem måneder etter at han ble kastet ut av landet. Nå har Muradi sikret seg en stor bok-kontrakt og begynner på historien om sitt liv - bare 22 år gammel:
Legevakten i Kristiansand ønsker at folk skal ringe før de møter opp. Altfor mange kommer til legevakten istedenfor å bruke fastlegen, og dette fører til lang ventetid.
Luftkvaliteten i Kristiansand kan være betydelig dårligere enn det målingene har vist. Det er nemlig feil på måleutstyret, og Miljødirektoratet truer med bøter dersom ikke kommunen rydder opp.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Lindesnes fyr har 265 dager i året der det blåser kuling eller kraftigere vind. Vi har vært med fyrvokter Kjell Olsen på fyret gjennom et helt år. Der møter vi både turister og skoleelever, og ikke minst en kraftig høststorm.

Lindesnes - 2014

Kraftige bevegelser og høye rop er hverdagen til 19 år gamle Espen Flak, som lider av Tourettes syndrom. Nå har han, som den første med denne lidelsen, blitt operert i Norge. Håpet er at de voldsomme plagene skal forsvinne.
Norsk dokumentar. Lumske farvann og kraftige stormer i Skagerrak har ført mange skip på grunn gjennom historien. Erik Bakkevig og hans dykkervenner leter etter spor av de dramatiske hendelsene under havoverflaten.

Vrakdykkerne - 2013