Jørgen Skauge og Toffen Gunnufsen. - Bookingansvarlig for Quart, Jørgen Skauge, og bookingansvarlig for Hove, Toffen Gunnufsen har bedrevet budkrig om rapperen Chamillionaire. - Foto: Fotomontasje: Stian Fjelldal, NRK. / Scanpix

Bookingansvarlig for Quart, Jørgen Skauge, og bookingansvarlig for Hove, Toffen Gunnufsen har bedrevet budkrig om rapperen Chamillionaire.

Foto: Fotomontasje: Stian Fjelldal, NRK. / Scanpix

Krigen tilspisses

Krigen mellom Quart og Hove tilspisser seg.

Tre uker før festivalstart melder Hovefestivalen I Arendal at det kun er 1 000 festivalpass igjen.

Samtidig kommer påstander om at Quartfestivalen i Kristiansand har førsøkt å få rappartisten Chamillionaire til Quart, tre måneder etter at Hove hadde offentliggjort at amerikaneren skulle komme til Arendal.

Bookingansvarlig for Hove, Toffen Gunnufsen, mener Quart har opptrådt ukollegialt.

Chamillionaire til Hovefestivalen - Toffen Gunnufsen raser mot Quart-festivalen etter at de prøvde å booke den amerikanske rapparen Chamillionaire. - Foto: hovefestivalen.no /

Toffen Gunnufsen raser mot Quart-festivalen etter at de prøvde å booke den amerikanske rapparen Chamillionaire.

Foto: hovefestivalen.no

Budkrig

Gunnufsen offentliggjorde at Chamillionaire var booket til Hovefestivalen, uten at den formelle kontrakten med den amerikanske artisten var signert, skriver fvn.no. Gunnufsen sier han hadde fått et såkalt «Confirmation Letter» fra agenten i London på at Chamillionaire skulle komme.

Rapperen byttet agent, og Gunnufsen ble kontaktet av den nye agenten, om at Chamillionaire hadde fått et bud på 60 000 dollar fra Quart. Gunnufsen og det amerikanske bookingbyrået skal i januar ha blitt muntlig enig om et honorar på 50 000 dollar.

 

- Det er ukollegialt og jeg har aldri opplevd maken på mine seksten år i bransjen.

Toffen Gunnufsen, bookingansvarlig for Hove

- Vi fikk beskjed om at Chamillionaire var ledig i vår periode og at vi kunne få den eksklusiviteten vi ellers forlanger. Derfor la vi inn et bud på Chamillionaire, bekrefter bookingansvarlig for Quart, Jørgen Skauge til fvn.no.

300 000 kroner dyrere

Gunnufsen ble dermed tvunget til å høyne budet til 70 000 dollar. Skauge høynet da budet til 80 000 dollar, og Gunnufsen så seg nødt til å legge inn et bud på 100 000 dollar. Rapperen som skulle koste Toffen 300 000 kroner, endte opp med å koste Hovefestivalen 600 000 kroner.

 

Toffen Gunnufsen - Bookingansvarlig for Hove, Toffen Gunnufsen, - Foto: Håkon Mosvold Larsen /

Bookingansvarlig for Hove, Toffen Gunnufsen,

Foto: Håkon Mosvold Larsen

Gunnufsen vil ikke bekrefte summer i media, men sier det er riktig at Chamillionaire kostet mer enn planlagt. Likevel måtte han få rapperen til Arendal.

- Vi kan ikke gå ut med en artist og så trekke det tilbake. Det Quart gjorde her var helt bak mål. Det er ukollegialt og jeg har aldri opplevd maken på mine seksten år i bransjen, sier Gunnufsen til nettavisen.

Vil bli utsolgt

Da kan det komme godt med at det tre uker før festivalstart bare er 1 000 festivalpass igjen til Hove-festivalen.

Festivalen skal totalt skal selge 10 000 billetter hver dag, fordelt på 7 300 femdagerspass og 2 700 dagsbilletter.

– Vi har per tirsdag 5. juni i alt solgt og reservert 6 300 pass. Billettsalget går jevnt og trutt om dagen, så festivalpassene vil garantert bli utsolgt før festivalen, sier Gunnufsen i en pressemelding.

Hovefestivalens program inkluderer artister som The Killers, Queens of the Stone Age, Slayer, My Chemical Romance, Amy Winehouse og Dipset, i tillegg til den dyre rapperen Chamillionaire.

Video og TV-reportasjer

Nettgründerne Mariann Vik og Elisabeth Vik Løvland har besøkt filmmiljøet i Los Angeles flere ganger. Nå lanserer de nettsiden 2minutter.com, hvor de presenterer videoer og bildereportasjer med kjente modeller, skuespillere og artister. 
den første fotoshooten 
For jente er det en gammel drøm som nå settes ut i livet. Od de har kjent hverandre lenge
kusiner
Jentene fra Kristiansand 
direkte til havna
Ideen med 2minutter.com er å vise artister med visuelt uttrykk med bilder og korte videoer, gjerne på 2 minutter. De håper at interesserte fra hele verden vil besøke siden for å bli kjent med nye talenter og kjendiser
synk det er ikke bare kjendiser
På institutt for mediefag ved universitetet i Agder tror de jentene kan lykkes
Det er langt fra fotoshoot i Los Angeles til Kristiansand, men Mariann og Elisabeth tror på det de gjør 
slutt -
Created by InfoDispatcher
I dag ble den nye redningsskøyta i Kristiansand, Bendt R. Rasmussen, døpt. Investor Christen Sveaas donerer 6 millioner.