Jørgen Skauge og Toffen Gunnufsen. - Bookingansvarlig for Quart, Jørgen Skauge, og bookingansvarlig for Hove, Toffen Gunnufsen har bedrevet budkrig om rapperen Chamillionaire. - Foto: Fotomontasje: Stian Fjelldal, NRK. / Scanpix

Bookingansvarlig for Quart, Jørgen Skauge, og bookingansvarlig for Hove, Toffen Gunnufsen har bedrevet budkrig om rapperen Chamillionaire.

Foto: Fotomontasje: Stian Fjelldal, NRK. / Scanpix

Krigen tilspisses

Krigen mellom Quart og Hove tilspisser seg.

Tre uker før festivalstart melder Hovefestivalen I Arendal at det kun er 1 000 festivalpass igjen.

Samtidig kommer påstander om at Quartfestivalen i Kristiansand har førsøkt å få rappartisten Chamillionaire til Quart, tre måneder etter at Hove hadde offentliggjort at amerikaneren skulle komme til Arendal.

Bookingansvarlig for Hove, Toffen Gunnufsen, mener Quart har opptrådt ukollegialt.

Chamillionaire til Hovefestivalen - Toffen Gunnufsen raser mot Quart-festivalen etter at de prøvde å booke den amerikanske rapparen Chamillionaire. - Foto: hovefestivalen.no /

Toffen Gunnufsen raser mot Quart-festivalen etter at de prøvde å booke den amerikanske rapparen Chamillionaire.

Foto: hovefestivalen.no

Budkrig

Gunnufsen offentliggjorde at Chamillionaire var booket til Hovefestivalen, uten at den formelle kontrakten med den amerikanske artisten var signert, skriver fvn.no. Gunnufsen sier han hadde fått et såkalt «Confirmation Letter» fra agenten i London på at Chamillionaire skulle komme.

Rapperen byttet agent, og Gunnufsen ble kontaktet av den nye agenten, om at Chamillionaire hadde fått et bud på 60 000 dollar fra Quart. Gunnufsen og det amerikanske bookingbyrået skal i januar ha blitt muntlig enig om et honorar på 50 000 dollar.

 

- Det er ukollegialt og jeg har aldri opplevd maken på mine seksten år i bransjen.

Toffen Gunnufsen, bookingansvarlig for Hove

- Vi fikk beskjed om at Chamillionaire var ledig i vår periode og at vi kunne få den eksklusiviteten vi ellers forlanger. Derfor la vi inn et bud på Chamillionaire, bekrefter bookingansvarlig for Quart, Jørgen Skauge til fvn.no.

300 000 kroner dyrere

Gunnufsen ble dermed tvunget til å høyne budet til 70 000 dollar. Skauge høynet da budet til 80 000 dollar, og Gunnufsen så seg nødt til å legge inn et bud på 100 000 dollar. Rapperen som skulle koste Toffen 300 000 kroner, endte opp med å koste Hovefestivalen 600 000 kroner.

 

Toffen Gunnufsen - Bookingansvarlig for Hove, Toffen Gunnufsen, - Foto: Håkon Mosvold Larsen /

Bookingansvarlig for Hove, Toffen Gunnufsen,

Foto: Håkon Mosvold Larsen

Gunnufsen vil ikke bekrefte summer i media, men sier det er riktig at Chamillionaire kostet mer enn planlagt. Likevel måtte han få rapperen til Arendal.

- Vi kan ikke gå ut med en artist og så trekke det tilbake. Det Quart gjorde her var helt bak mål. Det er ukollegialt og jeg har aldri opplevd maken på mine seksten år i bransjen, sier Gunnufsen til nettavisen.

Vil bli utsolgt

Da kan det komme godt med at det tre uker før festivalstart bare er 1 000 festivalpass igjen til Hove-festivalen.

Festivalen skal totalt skal selge 10 000 billetter hver dag, fordelt på 7 300 femdagerspass og 2 700 dagsbilletter.

– Vi har per tirsdag 5. juni i alt solgt og reservert 6 300 pass. Billettsalget går jevnt og trutt om dagen, så festivalpassene vil garantert bli utsolgt før festivalen, sier Gunnufsen i en pressemelding.

Hovefestivalens program inkluderer artister som The Killers, Queens of the Stone Age, Slayer, My Chemical Romance, Amy Winehouse og Dipset, i tillegg til den dyre rapperen Chamillionaire.

Video og TV-reportasjer

Den afghanske tolken Faizullah Muradi fikk i dag oppholdstillatelse i Norge - fem måneder etter at han ble kastet ut av landet. Nå har Muradi sikret seg en stor bok-kontrakt og begynner på historien om sitt liv - bare 22 år gammel:
Legevakten i Kristiansand ønsker at folk skal ringe før de møter opp. Altfor mange kommer til legevakten istedenfor å bruke fastlegen, og dette fører til lang ventetid.
Luftkvaliteten i Kristiansand kan være betydelig dårligere enn det målingene har vist. Det er nemlig feil på måleutstyret, og Miljødirektoratet truer med bøter dersom ikke kommunen rydder opp.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Lindesnes fyr har 265 dager i året der det blåser kuling eller kraftigere vind. Vi har vært med fyrvokter Kjell Olsen på fyret gjennom et helt år. Der møter vi både turister og skoleelever, og ikke minst en kraftig høststorm.

Lindesnes - 2014

Kraftige bevegelser og høye rop er hverdagen til 19 år gamle Espen Flak, som lider av Tourettes syndrom. Nå har han, som den første med denne lidelsen, blitt operert i Norge. Håpet er at de voldsomme plagene skal forsvinne.
Norsk dokumentar. Lumske farvann og kraftige stormer i Skagerrak har ført mange skip på grunn gjennom historien. Erik Bakkevig og hans dykkervenner leter etter spor av de dramatiske hendelsene under havoverflaten.

Vrakdykkerne - 2013