Jørgen Skauge og Toffen Gunnufsen. - Bookingansvarlig for Quart, Jørgen Skauge, og bookingansvarlig for Hove, Toffen Gunnufsen har bedrevet budkrig om rapperen Chamillionaire. - Foto: Fotomontasje: Stian Fjelldal, NRK. / Scanpix

Bookingansvarlig for Quart, Jørgen Skauge, og bookingansvarlig for Hove, Toffen Gunnufsen har bedrevet budkrig om rapperen Chamillionaire.

Foto: Fotomontasje: Stian Fjelldal, NRK. / Scanpix

Krigen tilspisses

Krigen mellom Quart og Hove tilspisser seg.

Tre uker før festivalstart melder Hovefestivalen I Arendal at det kun er 1 000 festivalpass igjen.

Samtidig kommer påstander om at Quartfestivalen i Kristiansand har førsøkt å få rappartisten Chamillionaire til Quart, tre måneder etter at Hove hadde offentliggjort at amerikaneren skulle komme til Arendal.

Bookingansvarlig for Hove, Toffen Gunnufsen, mener Quart har opptrådt ukollegialt.

Chamillionaire til Hovefestivalen - Toffen Gunnufsen raser mot Quart-festivalen etter at de prøvde å booke den amerikanske rapparen Chamillionaire. - Foto: hovefestivalen.no /

Toffen Gunnufsen raser mot Quart-festivalen etter at de prøvde å booke den amerikanske rapparen Chamillionaire.

Foto: hovefestivalen.no

Budkrig

Gunnufsen offentliggjorde at Chamillionaire var booket til Hovefestivalen, uten at den formelle kontrakten med den amerikanske artisten var signert, skriver fvn.no. Gunnufsen sier han hadde fått et såkalt «Confirmation Letter» fra agenten i London på at Chamillionaire skulle komme.

Rapperen byttet agent, og Gunnufsen ble kontaktet av den nye agenten, om at Chamillionaire hadde fått et bud på 60 000 dollar fra Quart. Gunnufsen og det amerikanske bookingbyrået skal i januar ha blitt muntlig enig om et honorar på 50 000 dollar.

 

- Det er ukollegialt og jeg har aldri opplevd maken på mine seksten år i bransjen.

Toffen Gunnufsen, bookingansvarlig for Hove

- Vi fikk beskjed om at Chamillionaire var ledig i vår periode og at vi kunne få den eksklusiviteten vi ellers forlanger. Derfor la vi inn et bud på Chamillionaire, bekrefter bookingansvarlig for Quart, Jørgen Skauge til fvn.no.

300 000 kroner dyrere

Gunnufsen ble dermed tvunget til å høyne budet til 70 000 dollar. Skauge høynet da budet til 80 000 dollar, og Gunnufsen så seg nødt til å legge inn et bud på 100 000 dollar. Rapperen som skulle koste Toffen 300 000 kroner, endte opp med å koste Hovefestivalen 600 000 kroner.

 

Toffen Gunnufsen - Bookingansvarlig for Hove, Toffen Gunnufsen, - Foto: Håkon Mosvold Larsen /

Bookingansvarlig for Hove, Toffen Gunnufsen,

Foto: Håkon Mosvold Larsen

Gunnufsen vil ikke bekrefte summer i media, men sier det er riktig at Chamillionaire kostet mer enn planlagt. Likevel måtte han få rapperen til Arendal.

- Vi kan ikke gå ut med en artist og så trekke det tilbake. Det Quart gjorde her var helt bak mål. Det er ukollegialt og jeg har aldri opplevd maken på mine seksten år i bransjen, sier Gunnufsen til nettavisen.

Vil bli utsolgt

Da kan det komme godt med at det tre uker før festivalstart bare er 1 000 festivalpass igjen til Hove-festivalen.

Festivalen skal totalt skal selge 10 000 billetter hver dag, fordelt på 7 300 femdagerspass og 2 700 dagsbilletter.

– Vi har per tirsdag 5. juni i alt solgt og reservert 6 300 pass. Billettsalget går jevnt og trutt om dagen, så festivalpassene vil garantert bli utsolgt før festivalen, sier Gunnufsen i en pressemelding.

Hovefestivalens program inkluderer artister som The Killers, Queens of the Stone Age, Slayer, My Chemical Romance, Amy Winehouse og Dipset, i tillegg til den dyre rapperen Chamillionaire.

Video og TV-reportasjer

Politiet skal prioritere beslag av eiendeler som er skaffet til veie gjennon kriminalitet. Men politiet vegrer seg.
Flere leger slår alarm på grunn av det de kaller en fastlege-krise.
Stadig færre søker fastlegejobber, og kommuneleger frykter rekrutteringen skal gå fra vondt til verre.
Mydland Gard i Hægebostad er tildelt Vest-Agders bygdeutviklingspris. Tone Lien og Arne Mydland får prisen for å være pionerer innen hjorteoppdrett i fylket. Prisen er på 50 000 kroner.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. 
I juni var det to år siden norgeshistoriens største skogbrann herjet i Froland i Aust-Agder. Den vesle bygda Mykland med 350 mennesker ble aller hardest rammet. Brannen la under seg enorme skogområder, truet bygdesamfunnet og tok levebrød og livsmot fra mange. Men nå vil folk ha fart på bygda igjen. Med småbarnsmora Mari i spissen legger de store planer for framtida.

Mykland - 2009

Bilder fra Dagsrevyen som viser løpsøvelse for blinde, løper etter lyden av en megafon. Bueskyttere på rekke og rad. Kulestøt for blinde, vinnes av Hans Bredesen med 8.17 m. Høyde uten tilløp for blinde og svaksynte, vinnes av Idar Hundstad med 1.43 m. Bilder fra fra bordtenniskonkurranse og Volleyball. Konkurransen vinnes av 1. laget til Oslo. Vektløfterkonkurransen vinnes av
Odd Johnsen med 117.5 kg.
Hus kan reises på en dag hvis grunnmuren er klar. Vegger,
gulv og taket er satt sammen av så lette elementer at heisekran er helt unødvendig. Huset er på 129 kvadrat-meter, og koster kr 44000.-. Bilder Dagsrevyen 1964