Fleinsopp - Slik ser fleinsopp ut. (arkivfoto)

Slik ser fleinsopp ut. (arkivfoto)

Fire tatt for fleinsopp-spising

Fire ungdommer ble pågrepet av politiet i Vågsbygd i Kristiansand natt til søndag etter å ha spist fleinsopp. En av ungdommene ble tatt med til legevakt på grunn av hallusinasjoner.

– Vi ble oppringt av en tipser som fortalte oss at han hadde hørt rop om hjelp fra et skogsområde. Da vi kom til stedet fant vi fire ungdommer som hadde spist fleinsopp. En av dem var inne i en slags psykose og ble tatt med til legevakta.

Hans Jørgen Beckmann - Hans Jørgen Beckmann i politiet advarer mot spising av fleinsopp. - Foto: Kjell Pedersen / NRK

Hans Jørgen Beckmann i politiet advarer mot spising av fleinsopp.

Foto: Kjell Pedersen / NRK

Det forteller leder av uro- og narkotikaavsnittet ved Agder politidistrikt, Hans Jørgen Beckmann, til NRK.

De fire var to menn, 21 og 22 år gamle, og to kvinner, 20 og 21 år gamle.

De to mennene ble tatt med til legevakta og deretter overført til politiarresten, mens de to kvinnene ikke ble arrestert.

– Spesielt den ene unge mannen var tydelig påvirket av å ha spist fleinsopp og han ble tatt med til lege for undersøkelse. Etter undersøkelsen ble han overført politiarresten. Vi ville jo følge litt nøye med på han i den situasjonen han var i, sier Beckmann.

Fleinsopp-spising er ikke noe nytt fenomen:

Bøtelagt

– De to mennene er bøtelagt for forholdet og har vedtatt en bot på 3000 kroner hver. De to kvinnene vil nok også bli bøtelagt i ettertid. Det er nemlig forbudt å spise fleinsopp, sier Beckmann.

Han advarer mot å spise soppen, da den kan gi et forvrengt virkelighetsbilde.

– Fleinsopp er et hallusinogen. Sanseinntrykkene blir helt forvrengt og spising av soppen kan være dødelig ved inntak av store mengder, sier Beckmann.

Ikke et stort problem

Politiet vil ikke karakterisere spising av fleinsopp som et stort problematisk ungdomsfenomen i Kristiansand.

– Fra tid til annen kommer vi bort i ungdommer som har spist denne soppen, men det er ikke noe stort og omfattende problem i ungdomsmiljøene, sier Beckmann.

Video og TV-reportasjer

Trener Kurtovic er glad for å ligge på tabelltoppen etter seier mot Nøtterøy og håper det holder seg slik.
Jerv spretter champagnen etter opprykk
Trener Steinar Pedersen er glad for Jervs opprykk

Dokumentarer og reportasjer

Bilder fra Dagsrevyen som viser løpsøvelse for blinde, løper etter lyden av en megafon. Bueskyttere på rekke og rad. Kulestøt for blinde, vinnes av Hans Bredesen med 8.17 m. Høyde uten tilløp for blinde og svaksynte, vinnes av Idar Hundstad med 1.43 m. Bilder fra fra bordtenniskonkurranse og Volleyball. Konkurransen vinnes av 1. laget til Oslo. Vektløfterkonkurransen vinnes av
Odd Johnsen med 117.5 kg.
Hus kan reises på en dag hvis grunnmuren er klar. Vegger,
gulv og taket er satt sammen av så lette elementer at heisekran er helt unødvendig. Huset er på 129 kvadrat-meter, og koster kr 44000.-. Bilder Dagsrevyen 1964
Bilder fra Dagsrevyen i 1964 som viser postmann med med ny postombæringstralle nedover gaten i Kristiansand. Leverer post i butikk. Postmannen demonstrerer trallens finesser. Vandrer videre og leverer post over
gjerdet.