Suppene du skal få oppskrift på i dag er laga av råvarer som er rimelege og lette å få tak i. Server suppene med eit godt brød til, eller fyll opp termosen og nyt gode smakar ute ein fin vinterdag.
Gulrotsuppe med chili
1 stk. vanleg lauk
500 g. gulrot
2 stk. potet
7 dl kjøtkraft
salt og pepar
1 ss rømme eller creme fraiche
1 lita ss finhakka chili
Skrell lauk, poteter og gulrot. Skjær dette i bitar og kok grønsakene møre i kjøtkrafta. Mos med ein stavmiksar eller ein foodprosessor. Smak til med salt og pepar og rør inn chilien. Ha i ei skei med rømme eller creme fraiche i kvar tallerken. Pynt gjerne med urter.
Potet og purreløksuppe
1 purreløk
5 poteter
1 liter god kjøtkraft
Vask purrelauken grundig i kaldt vatn og skjer den i bitar, Skrell potetene, del dei i bitar og kok dei møre i krafta. Mos suppa med stavmiksar eller foodprosessor. Smak til med salt og pepar og strø over steikte krutongar.
Jordskokksuppe med røykt torsk
ca. 500 gram jordskokk
2 hakka sjalottlauk
1–2 fedd kvitlauk
2 dl god kjøtkraft
5 dl mjølk
salt og pepar
ca. 75 gram røykt torsk eller anna fisk. Må ikkje vere røykt.
Del jordskokken i bitar og kok den mør i kraft og mjølk i lag med lauken. Mos med stavmiksar eller foodprosessor. Kok fisken på vanleg måte og legg bitar i suppetallerkane. Pynt gjerne med friske urter eller graslauk og server med godt brød.