Hopp til innhold

Kolonnekjøring i Mastrafjordtunnelen

Mastrafjordtunnelen ved Rennesøy nord for Stavanger var stengt torsdag morgen. Veivesenet åpnet for kolonnekjøring klokka 11.00 i dag. Da går ferjetrafikken tilbake til det normale.

Foruten to siktede 36-åringer, mener politiet at også søsteren til en av dem var på åstedet da Tina Jørgensen ble drept for 15 år siden.

SE VIDEO: Slik jobbet veivesenet i tunnelen i morgentimene. Geologen forteller at taket må boltes før tunnelen kan åpnes.

Ragnhild Øvrevik Slobodinski

Ragnhild Øvrevik Slobodinski er geolog. Hun undersøkte tunnelen i morges.

Foto: Anders Fehn / NRK

I mellomtiden måtte de reisende forholde seg til alternative reiseruter. Fjord1 hadde to ferjer gå mellom Arsvågen og Mekjarvik, mens en ferje går mellom Arsvågen og Mortavika.

– Det er en del som må til Stavanger for å jobbe, i tillegg til at dette er hovedferdselsåren nordover mot Haugalandet og Bergen, forteller operasjonsleder Olaug Bjørnsen til NTB.

mastrafjordtunnelen stengt

Veivesenet dirigerer bort trafikken fra Mastrafjordtunnelen.

Foto: Anders Fehn / NRK

Stor stein falt ned fra taket

Tunnelen var stengt fordi det har falt ned en stor steinblokk i forbindelse med arbeid på stedet i natt i 03.30-tiden i natt. Steinblokken skal ha truffet en høyspentledning som i tillegg gjør at hele tunnelen var uten strøm.

– Steinen er like stor som bilen som står der inne. Det er en stein på halvannen ti to meter gange to meter, sier Ove Amundsen, som er trafikkoperatør i Statens vegvesen.

To menn, som jobber for Lyse, var inne i tunnelen da det skjedde. Ingen av dem er skadet, ifølge vegvesenet.

Steinmassen landet på bil

Steinmassen datt ikke i veibanen, men landet på et lite tilbygg og bilen til de to mennene.

– Bilen mennene kom i sto parkert i en lomme, når mennene var inne i bygget rammet steinene ned på bilen. Det ser jeg for meg var skremmende, for det var veldig mye stein som kom ned, sier Truls Kolnes, som er byggeleder i Statens vegvesen.

skader på bil

Bilen har store skader etter raset.

Foto: Anders Fehn / NRK

Kolnes mener dette er et unntakstilfelle, og forsikrer om at tunnelen normalt skal være sikker å ferdes gjennom.

– Vi har hatt sprengningsarbeid der det raste i sommer. Det ble sprengt ut plass til dette nye bygget, hvor mennene befant seg under raset. Det kan være noe der som har forskjøvet seg, men det er vanskelig å se før vi har hatt en geolog til å se på det, sier han.

Statens vegvesen har hatt en geolog som undersøkte tunnelen før den kunne gjenåpnes. Hun ba dem blant annet om å boltre taket.

ras mastrafjordtunnelen

Slik så det ut like etter raset hadde gått.

Foto: Truls Kolnes / Statens veivesen

Skolebarn ble hjemme

Det bor snaut 5.000 mennesker på Rennesøy og 3000 på Finnøy.

Jostein Eiane

Jostein Eiane er varaordfører i Rennesøy kommune.

Foto: NRK

Jostein Eiane er varaordfører i Rennesøy kommune. Han forteller at dette er første gang en slik hendelse har skjedd i tunnelen så lenge den har vært i drift.

– Lokaltrafikken fra Rennesøy og Finnøy er cirka halvparten av trafikken i Rennfast. Det rammer rundt 10.000 mennesker, som nå er isolert, sier varaordføreren.

Ifølge Erik Nilsen, som er assisterende rektor på Rennesøy skole, holdes skolen oppe for dem som bor på øya. Men over hundre elever kommer seg ikke på skolen i dag, det samme gjelder et titalls lærere.

– De elevene som ikke kommer seg på skolen i dag får ha hjemmekontor i dag, sier rektoren.