Flere trikkeruter reddet

Byrådet gir Oslo sporveier 25 millioner kroner ekstra. Briskebytrikken, trikken i Bogstadveien og trikken oppover Trondheimsveien er dermed reddet.

Fakta

LYD OG VIDEO  Lyd Video

Hjelp | Mer lyd og video

  • – Det er greit av vi ikke får trikk på Kjelsås, sier Hilde Barstad.  Windows Media, 00:43, reporter: Øyvind Nyborg

Det går frem av en tilleggsinnstilling til Oslo-budsjettet, som legges fram i morgen.

Det sier byråd for miljø og samferdsel, Hilde Barstad. Hun ønsker å opprettholde noe av dagens trikketilbudet, men vil også satse mer på buss.

Byrådet så behovet for stasing på kollektivnettet og begrunner ekstrabevilgningen med at statsbudsjettet gjorde det mulig for kommunen å bevilge mer.

Briskebytrikken, trikken i Bogstadveien og trikken oppover Trondheimsveien er dermed reddet. Kjelsåstrikken ser imidlertid ut til å bli lagt ned, sier Hilde Barstad.

Siste videoer

Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.