Flere trikkeruter reddet

Byrådet gir Oslo sporveier 25 millioner kroner ekstra. Briskebytrikken, trikken i Bogstadveien og trikken oppover Trondheimsveien er dermed reddet.

Fakta

LYD OG VIDEO  Lyd Video

Hjelp | Mer lyd og video

  • – Det er greit av vi ikke får trikk på Kjelsås, sier Hilde Barstad.  Windows Media, 00:43, reporter: Øyvind Nyborg

Det går frem av en tilleggsinnstilling til Oslo-budsjettet, som legges fram i morgen.

Det sier byråd for miljø og samferdsel, Hilde Barstad. Hun ønsker å opprettholde noe av dagens trikketilbudet, men vil også satse mer på buss.

Byrådet så behovet for stasing på kollektivnettet og begrunner ekstrabevilgningen med at statsbudsjettet gjorde det mulig for kommunen å bevilge mer.

Briskebytrikken, trikken i Bogstadveien og trikken oppover Trondheimsveien er dermed reddet. Kjelsåstrikken ser imidlertid ut til å bli lagt ned, sier Hilde Barstad.

Siste videoer

Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.
Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Folketeateret setter opp de tre musketerer.
Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.