Hopp til innhold

Vil ha større ressurser til Mysebu

Ordføreren i Eidsberg ber UDI og ledelsen ved Mysebu asylmottak sette inn tiltak for å dempe konfliktene mellom ungdommene som blir sendt dit.

Mysebu statlige mottak

Fire politipatruljer rykket ut til slagsmålet på Mysebu mandag.

Foto: Tomas Berger

Mandag kveld ble åtte ungdommer anholdt etter et masseslagsmål, og to satt i arrest. Det er det andre store slagsmålet på kort tid.

Eidsberg-ordfører Erik Unaas (H) har nå bedt om at formannskapet blir orientert om hva som gjøres med problemene.

– Ikke trivelig med uro

– Vi må jo prøve å få både UDI, som er den statlige instansen her, og Link som er operatør til å jobbe enda mer med beboerne. Kanskje sette inn enda større ressurser rundt de ansatte, og ikke minst bruke mer ressurser på å informer og ha en god dialog med naboene, sier Unaas.

Erik Unaas

Eidsberg-ordfører Erik Unaas (H).

Foto: NRK

Når konfliktene er store på mottaket skaper det uro både blant beboere og naboer, mener ordføreren.

– Dette er et asylmottak som ligger midt i bebyggelsen. Det er ikke noe trivelig når det blir uro i lokalmiljøet, sånn som det er nå. Jeg har fått mange henvendelser fra naboer og yngre som er i nærheten.

– Rekker ikke å slå rot

Mysen har lang erfaring med asylmottak i kommunen, men ikke med transittmottak for ungdom. De unge asylsøkerne som bor på Mysebu nå, er der i svært kort tid før de sendes videre.

– Det gjør at de kanskje ikke rekker å slå rot og komme i like god kontakt med lokalsamfunnet som tidligere beboere har gjort, sier Unaas.

Mottaksleder Marius Engh mener det er mindre bråk på Mysebu enn i andre ungdomsmiljøer.

– Hvis vi sammenlikner oss med en ungdomsskole er det mye mer tilløp til bråk der enn vi har her. Det er vi veldig glade for, sa han til NRK mandag.