Hopp til innhold

Får Psy FNs generalsekretær til å danse «Gangnam style»?

34 år gamle Park Jae-sang, også kjent under navnet Psy, fikk tirsdag møte FNs generalsekretær Ban Ki-moon i New York. Det ble et latterfylt møte.

Fikk popstjerna Psy FNs generalsekretær til å danse «Gangnam style»?

Se video fra møtet mellom de to sørkoreanerne.

Sørkoreanske Psy har blitt verdenskjent over natta etter at hans hånlige «Gangnam style» har gått som en farsott på nettet. Så langt har musikkvideoen, som ligger ute på Youtube, blitt sett mer enn 560 millioner ganger.

Psy og Ban Ki-moon danser «Gangnam Style»

Ban Ki-moon og Psy i lystig møte i FNs hovedkvarter i New York i dag.

Foto: STAN HONDA / Afp

Det har imponert generalsekretæren i FN nok til å invitere til et møte i New York. I går møttes de til en samtale, og en aldri så liten dans.

Se video i toppen av saken.

– Så mange som har møtt opp, jeg har aldri sett så mange her før, spøkte Ban Ki-moon i det popstjerna entret hans kontorer i FNs hovedkvarter i New York. Han siktet til de mange pressefotografene og journalistene som hadde dukket opp for å dokumentere møtet.

Les mer: Den koreanske låten "Gangnam style" erobrer Vesten
Les mer: Nord-Korea gjør «Gangnam style» om til propagandavideo

– Jeg er så nervøs, ikke tenk på det

Ban Ki-moon sa han lenge har vært verdens mest kjente sørkoreaner, men at han nå nok må se seg slått.

– Inntil noen dager siden sa folk at jeg var verdens mest kjente koreaner, men nå må jeg nok overgi tittelen til deg, men det er helt i orden, sa Ban Ki-moon med sitt velkjente smil om munnen.

Popstjerna Psy hadde problemer med å holde seg alvorlig under møtet, som flere ganger hintet om at generalsekretæren «nok vet hvordan han skal danse».

Men Ban Ki-moon avviste kontant, «Jeg er så nervøs, ikke tenk på det engang», før vi ser Psy lure generalsekretæren i fella med noen velkjente håndbevegelser fra musikkvideoen.

Gjør narr av stereotyper

«Gangnam style» er hentet fra PSYs sjette studioalbum, «PSY 6», og er blir kalt Sør-Koreas «Macarena».

Låttittelen referer til et av de mest velstående nabolagene i Seoul, Gangnam, hvor Park selv vokste opp.

Artisten gjør narr av den stereotype, rike Gangnam-mannen og «Gangnam Style» er den første koreanske poplåtene som kommer til topps på hitlistene med sosial satire.

– Du er så kul, håper du kan få slutt på global oppvarming

Ban Ki-moons håp for møtet skal ha vært et ønske om å kunne bruke popstjernas popularitet verden rundt til å nå fram med andre, viktige tema.

– Jeg mener at musikken kan spille en veldig viktig rolle. Jeg håper at vi kan jobbe sammen. Du når ut til hele verden, det er fantastisk, sa Ban Ki-moon under møtet.

Han la også til «Du er så kul, jeg håper du kan få slutt på den globale oppvarmingen», til latter fra de oppmøtte.

For 34 år gamle Park Jae-sang ble det et minnerikt møte.

– Dette er et virkelig stort øyeblikk i mitt liv. For alle koreanere så er denne mannen vår mann, i alle koreaneres hjerte. Så det å få være her, og oppleve at han vet hvem jeg er, det er virkelig rørende.

Psy og Ban Ki-moon danser «Gangnam Style»

Etter mye hinting fikk 34 år gamle Psy FNs generalsekretær til å ta velkjente bevegelser fra musikkvideoen «Gangnam style».

Foto: EDUARDO MUNOZ / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt