Hopp til innhold

Fant ytterligere 150 flomofre på Filippinene

Tallet på de omkomne etter flommen på Filippinene har steget til mer enn 1200.

Filippinene

Washi traff øya Mindanao midt på natta. På grunn av enorme nedbørsmengder kombinert med høyvann var resultatet plutselige oversvømmelser, jordskred og springflo, særlig i byene Cagayan de Oro og Iligan.

Foto: ERIK DE CASTRO / Reuters

Dødstallet etter den tropiske stormen - som herjet i de sørlige delene av Filippinene for ti dager siden - fortsetter å stige. Mandag ble det funnet ytterligere døde kropper i havet.

Sivilforsvaret og fiskere plukket 150 lik opp av havet i nærheten av byene Cagayan de Oro og Iligan på øya Mindanao, melder nyhetsbyrået AP.

Over 1200 omkomne

Med de nye likfunnene har dødstallene passert 1200 etter den tropiske stormen som fikk navnet «Washi». To tredjedeler av likene er uidentifiserte.

Lederen i det filippinske sivilforsvaret, Benito Ramos, sier at de har ikke har oversikt over antall savnede og forventer at dødstallene vil fortsette å stige.

De lokale myndighetene i de hardest rammede havnebyene Cagayan de Oro og Iligan har hatt store problemer med håndteringen av de omkomne. Mange av de døde er henta opp fra havet, og er derfor ugjenkjennelige og i dårlig forfatning.

Uværet rammet de sørlige delene av landet og førte til oversvømmelser og skred. Da elver gikk over sine bredder, tok de med seg hele landsbyer.

60.000 hjemløse

I underkant av 300.000 filippinere har måttet flykte fra stormen. Om lag 60.000 av dem har mistet hjemmene sine og bor nå i midlertidige evakueringssentre med svært dårlige hygieniske forhold.

Ramos sier at det at vil ta minst seks måneder å bygge nok midlertidige bosteder.

Verken maten, drikkevannet eller toalettfasilitetene holder mål, og faren for alvorlige sykdommer og epidemier øker

SISTE NYTT

Siste nytt