Hopp til innhold

Bekymra for sikkerheten i Jamaica

Ordføreren i Kingston er bekymra for sikkerheten til beboere i slumområdene i byen etter de voldelige sammenstøtene de siste dagene.

Sammenstøt i Jamaica

44 personer er drept i sammenstøtene de siste dagene, ifølge offisielle tall.

Foto: Norman Grindley The Jamaica Gleaner / Ap

Opptøyene i Jamaica fortsetter på den tredje dagen. Hovedstaden Kinsgton er røyklagt etter at soldater og bevæpna menn har jakta på hverandre i Tivoli Gardens, et av byens fattigste strøk. Volden har også spredd seg til områder utenfor hovedstaden.

Ordfører i Kingston, Desmond McKenzie, sier at han har kjørt gjennom bydelen Tivoli Gardens i natt, og at han er bekymra for folket som bor der.

– Disse menneskkene har også rettigheter. De er sultne, og mange av dem har ikke spist et ordentlig måltid siden søndag, sa han til jamaicansk fjernsyn tidligere i dag.

– Alt jeg tenker på nå er å prøve å trøste dem. Jeg vet at lokalsamfunnet har det vondt og er sinte på oss. Det vil ta lang tid å gjennoppbygge tilliten og tryggheten, sa han til AFP.

44 personer er drept

De offisielle tallene på drepte er nå 44, men ifølge sykehuskilder skal over 60 personer være drept i sammenstøtene de siste dagene.

Forsvarsminister Earl Witter og ombudsmann Hero Blair sier begge at de har talt 44 døde mennesker etter en inspisjon sammen med Røde Kors.

– Vi besøkte likhuset og ble fortalt at minst 35 lik befant seg der, sa Witter, og la til at ni døde mennesker var på vei til likhuset.

Statsminister Bruce Golding har imidlertid advart om at tallene på drepte trolig vil stige.

Lojale til Coke

Mange av beboerne er fortsatt lojale til gjenglederen Christopher «Dudus» Coce, som er ettersøkt av amerikanske myndigheter for å ha organisert narkotikasalg i USA.

Coce blir av lokale myndigheter beskrevet som en velgjører for de fattige innbyggerne i Kingston. Han har mange støttespillere etter at han i flere år har sørget for arbeid, utdanning og sikkerhet for de fattige innbyggerne.

Amerikanske myndigheter ba i august i fjor om å få Coke utlevert til USA, der han er tiltalt for å ha organisert salg av narkotika og smugling av våpen. Etter å ha nølt i mange måneder med å bestemme seg, ble det i forrige uke utstedet en arrestordre på Coke, og volden ble samtidig trappet opp.

SISTE NYTT

Siste nytt