Hopp til innhold

Iran la fram forslag for IAEA

Iran har i dag lagt fram et forslag til løsning på striden rundt landets atomprogram til Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA).

IAEA-sjef Yukiya Amano

IAEA-sjef Yukiya Amano har mottatt et forslag fra iranske diplomater.

Foto: Ronald Zak / AP

Ifølge nyhetsbyrået IRNA er det snakk om en avtale med Tyrkia og Brasil om utveksling av lavanriket uran.

45 minutter langt møte

Satellittbilde av Natanz, hvor Iran anriker uran

Atomanlegget i Natanz, ett av stedene der Iran anriker uran.

Foto: GeoEye/SIME / AP

Senest i forrige uke krevde Russland at Iran skulle orientere IAEA om avtalen iranerne har inngått med Tyrkia og Brasil.

FNs sikkerhetsråd krever at Iran innstiller all anriking av uran mens det foregår samtaler om landets atomprogram. Dette nekter Teheran å gjøre.

Iranske diplomater kom til IAEA-sjef Yukia Amano i Wien i morges, og det ble også observert brasilianske og tyrkiske diplomater.

Etter et 45 minutter langt møte kom de iranske delegatene ut og bekreftet at de har lagt frem forslaget sitt for atomenergibyrået.

Skepsis i Vesten

IAEA har har ventet på et skriftlig svar fra Iran siden avtalene med Tyrkia og Brasil - begge midlertidige medlemmer av FNs sikkerhetsråd - ble inngått forrige uke.

Atomernergibyrået har ikke kommentert innholdet i det iranske brevet, men vestlige land har uttrykt skepsis til avtalene med Iran, som de mener ikke tar opp viktige aspekter ved Irans atomprogram.

SISTE NYTT

Siste nytt