Hopp til innhold

– Vi fikk informasjonen fem timer etter at det ble sendt på nyhetene

Over 100 passasjerer ved cruiseskipet Vision of the seas er atter en gang blitt spy- og diarésyke etter å ha fått norovirus om bord.

Arne Sæle Onsager er om bord Vision of the seas

Arne Sæle Onsager er om bord Vision of the seas.

Foto: Daniel Joubert/NRK / Reuters

Det har gått knapt en uke siden det ble kjent at flere hundre passasjerer ble syke og 45 lagt på isolat grunnet et utbrudd av norovirus ved det samme skipet.

Royal Caribbean Cruise Lines (RCCL) valgte, til tross for sykdomsutbruddet, å legge ut på en ny tur, samme kveld som de syke passasjerene kom i land.

Markedssjef Ellen Stebekk i RCCL forsikret imidlertid passasjerene om at nedvaskingen var i full gang, og at de følte seg sikre på at de ville få bukt med problemene.

– Ikke spesielt overrasket

I dag ligger imidlertid nye pasienter syke på Vision of the seas, skriver Dagbladet.

Enkelte av de fortsatt friske passasjerene er bekymret.

– Nå klokka 13, norsk tid, fortalte kapteinen over høytaleren at sykdommen var brutt ut. Det er imidlertid fem timer etter at jeg fikk høre om det fra nyhetsvarsler utenfor båten, sier NRK-medarbeider Arne Sæle Onsager.

Han er kritisk til hvordan utbruddet er håndtert.

– Til tross for at vi ser stor aktivitet av mannskap som vasker ned rekkverk og håndtak, er det mye annet som virker urenslig her. Det er dessuten mange og tette køer for alt vi skal ta oss til. Vi står i køer for å komme på- og av båten, vi blir stuet i busser til utfluktene. Slik opplegget er vil et slikt virus spre seg raskt, så jeg er ikke spesielt overrasket, sier Onsager.

– Setter inn ekstra vaskepersonell

Vision of the seas var også rammet av viruset to ganger i mars, den gang var skipet til sjøs i Sør-Amerika og over 300 ble syke.

Båten kjører i dag mellom Irland og Skottland, og skal etter planen være tilbake i Oslo lørdag.

Ifølge Stebekk vil RCCL da sette inn ekstra vaskepersonell som skal sikre at dette ikke vil skje når de igjen vender snuten mot sjøs.

– Legger lokk på informasjon

Onsager er fremdeles en av dem som har holdt seg frisk, men forteller at han prøver å holde seg unna steder der det befinner seg store folkemengder.

– Jeg gruer meg også litt til utfluktene som er planlagt, ettersom dette er typiske steder der det vil spres smitte.

Onsager er likevel mest bekymret over måten de ansvarlige har håndtert sykdomsutbruddet på.

– Det virker som om de legger seg på et amerikansk system, der man ikke forteller kundene sine om ting før man absolutt må. Passasjerene skal ikke vite om noe negativ informasjon, og det virker som om de legger lokk på ting vi burde få høre om.

SISTE NYTT

Siste nytt