Hopp til innhold

Nytt nakenstunt fra Spencer Tunick

Hundrevis av mennesker kledde av seg for den amerikanske fotografen Spencer Tunick i Manchester lørdag, som en hyllest til den britiske kunstneren L.S. Lowry.

Spencer Tunick

Spencer Tunick har en forkjærlighet for å fotografere nakne mennesker.

Foto: GREG WOOD / AFP
Nakenfotografering i Sydney

Slik så det ut da drøyt 5000 mennesker stilte opp nakne i Sydney.

Foto: Scanpix/Reuters

Tunicks nye prosjekt har fått navnet «Everyday People», og skal foregå på åtte forskjellige steder i England i løpet av helga.

Lørdag startet fotograferingen i Manchester-bydelen Salford, der L.S. Lowry bodde og arbeidet i over 40 år.

Lowry var en engelsk maler og tegner, som ble berømt for sine bilder av industrilandskap i Nord-England. Prosjektet er bestilt av Lowry-galleriet for å feire dets tiårsjubileum.

Bildene i «Everyday People» skal fokusere på helt vanlige mennesker, og etterligne Lowrys bilder, der menneskene ofte ble kalt «fyrstikkmennesker, skriver The Daily Telegraph.

4000 søkte om å få være med

Tunick har blitt verdenskjent for sine bildeserier av nakne folkemasser, og har gjennomført lignende prosjekter utenfor operahuset i Sydney , Amsterdam , Barcelona og Mexico City .

– Jeg synes det gikk veldig bra. Jeg tror menneskene her i Salford var innstilt på å lage kunst, sa Tunick etter at fotoseansen var over.

Det skorter aldri ikke på frivillige når Tunick søker etter nakenmodeller. Over 4000 søkte om å få være med på «Everyday People», men det var bare plass til 1000.

– Nakne kropper gir bakgrunnen en ny mening. Det skaper et forhold mellom den virkelige verden og alt rundt oss, sier Tunick.

Bildene fra Salford skal stilles ut i Lowry-galleriet fra 12. juni til 26. september.

SISTE NYTT

Siste nytt