Hopp til innhold

To arrestert for rovmord på turister

Politiet i Den dominikanske republikk er ganske sikre på at de har pågrepet minst en av personene som sto bak rovmordet på Tore Wilhelm Karlsen (59) fra Halden.

Tore Wilhelm Karlsens id-kort

DREPT: 59 år gamle Tore Wilhelm Karlsen fra Halden.

Til NRK.no sier kriminaletterforsker Humberto de Jesús Martínez tirsdag kveld at de har en 25 år gammel mann i varetekt som har innrømmet deltakelse i innbruddet, som endte med at nordmannen ble drept onsdag forrige uke.

– I tillegg jakter vi nå på en 29 år gammel mann som skal ha vært sammen med 25-åringen under innbruddet, sier Martínez.

Begge de mistenkte skal være fra Puerto Plata-området, og politiet sier de har funnet kjøretøyet de to brukte da de forlot åstedet.

– Men vi har foreløpig ikke beslaglagt noen form for våpen. Vi jobber fortsatt med å innhente bevis og informasjon, men mye tyder på at vi har tatt riktig person.

Kanadier skutt og drept

Jean Gagné

DREPT: Den kanadiske turisten Jean Gagné ble drept under 48 timer etter at Tore Wilhelm Karlsen ble funnet drept.

Foto: Faksimile Journal de Montréal/CBC

Onsdag forrige uke ble den 59 år gamle nordmannen funnet drept i sin ferieleilighet i turistområdet Costámbar i feriebyen Puerto Plata.

Han var bakbundet og påført dødelige stikkskader. Ifølge VG Nett sier familen hans at ca 4000 kroner hadde blitt stjålet fra leiligheten.

Under 48 timer etter at nordmannen ble funnet drept ble den kanadiske turisten Jean Gagné (41) skutt og drept i en leilighet i Sosua , noen mil øst for Puerto Plata.

På drapstidspunktet befant også en annen kanadisk turist seg i leiligheten, i tillegg til to kvinner fra Haiti. Alle tre ble funnet bakbundet i leiligheten på samme måte som den drepte nordmannen.

Sikkerhetsvakt arrestert

Tore Wilhelm Karlsens bopel

Dette bildet er tatt utenfor nordmannens bolig i Puerta Plata.

Ifølge lokale medier ble en sikkerhetsvakt (34) som jobbet i området skutt under ransforløpet.

Sikkerhetsvakten og de to kvinnene ble innbragt av politiet fordi det var mistanke om at de tre sto i ledtog med drapsmennene. De ble senere løslatt av mangel på bevis.

Nå er sikkerhetsvakten på nytt arrestert.

– Han ble pågrepet fordi det har kommet frem at han hjalp ranerne med å komme inn i leiligheten til den drepte. Informasjon vi har inhentet og det som har fremkommet under avhør tyder på at de to ranerne er de samme som drepte nordmannen, hevder Martínez overfor NRK.no.

Ambassaden følger opp pårørende

Førstesekretær Therese Holm ved den norske ambassaden i Venezuela sier til NRK.no at de bistår de pårørende til den drepte nordmannen, og at de har løpende kontakt med politiet i Puerto Plata som har sagt de skal ta kontakt med ambassaden onsdag.

– Sist vi snakket med de pårørende befant de seg forsatt i landet, sier Holm, som sier ambassaden har fått opplysninger om at det har skjedd pågripelser i forbindelse med drapet på nordmannen.

Den mistenkte for rovmordet på nordmann i Den dominikanske republikk

Denne mannen, som jobber for et sikkerhetsselskap i området der den kanadiske mannen ble drept hevder han ble skutt i benet av overfallsmennene. Han er mistenkt av politiet for å stå i ledtog med den pågrepne.

Foto: Noticias SIN

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


SISTE NYTT

Siste nytt