Hopp til innhold

- Foreldrene var innblandet

Den tidligere sjefetterforskeren i Madeleine-saken er overbevist om at foreldrene hadde noe med forsvinningen å gjøre.

Goncalo Amaral
Foto: JOAO CORTESAO / AFP

Britiske Madeleine McCann forsvant fra feriestedet Praia da Luz i Portugal 3. mai i fjor, kort tid før hun skulle feire 4-årsdagen sin. Foreldrene Kate og Gerry McCann var i en periode mistenkt for å stå bak forsvinningen.

Den portugisiske sjefetterforskeren Goncalo Amaral ble fjernet fra etterforskningen av Madeleine-saken i oktober i fjor etter å ha kritisert britiske etterforskere. Ni måneder senere ble saken avsluttet og mistanken mot McCanns foreldre ble frafalt.

LES: Sparker Madeleine-etterforsker

LES: Stanser etterforskningen

Goncalo Amaral er i dag pensjonert, men nå tar han bladet fra munnen med utgivelsen av boka «Maddie: Sannheten om løgnen» hvor han forteller sin versjon.

Full av selvmotsigelser

I et intervju med den danske avisen B.T. sier Amaral at han fortsatt tror foreldrene spilte en rolle i en av de mest omtalte forsvinningssakene noensinne:

- De var innblandet. Saken er full av selvmotsigelser, men alt peker på at foreldrene var involvert, sier Amaral som er i Danmark for å promotere boken.

LES: - Mistenkte foreldrene for raskt

LES: Begge mistenkt

Den tidligere sjefetterforskeren mener at det er ting som tyder på at Madeleine ble utsatt for et hendelig uhell.
- Det har muligens vært en tredje person involvert, men det er i alle fall to personer som vet hva som har skjedd. Jeg tror at det er foreldrene som har skjult liket, sier Amaral.

Får kritikk

Boken har allerede solgt 180.000 eksemplarer i Europa, og forfatteren har allerde blitt kritisert for å sko seg økonomisk på forsvinningssaken, men Amaral hevder overfor The Independent at målet er å renvaske seg selv gjennom boken.

- Jeg vil kjempe for æren min og dem jeg jobbet sammen med. I tillegg håper jeg at boka skal kunne bidra til at vi en gang får vite sannheten, sier Amaral som i disse dager er i dialog med britiske forleggere for å få utgitt boken i Madeleines hjemland.

Men Madeleines foreldre ser ikke med særlige blide øyne på en eventuell bokutgivelse.

- Hvis han velger å gi ut denne boka i Storbritania, vil vi studere nøye hva som står i den. Vi vil ikke nøle med rettslige skritt om den er ærekrenkende, sier Clarence Mitchell som er talsmann for foreldrene til avisen.

SISTE NYTT

Siste nytt