Hopp til innhold

Tre omkommet på norsk skip

Det norske ankerhåndteringsfartøyet "Bourbon Dolphin" har gått rundt nord for Shetland. Tre av mannskapet er omkommet og fem er fortsatt savnet.

Bourbon Dolphin
Foto: Bourbon Offshore

Alle om bord på "Bourbon Dolphin" er nordmenn, opplyser rederiet.

10 personer er plukket opp fra sjøem, melder den britiske kystvakten. De to døde er blant disse 10.

To av den britiske kystvaktens helikoptre og tre offshorefartøyer befinner seg i nærheten av havaristen.

Administrerende direktør Trond Myklebust i Bourbon Offshore Norway AS i Fosnavåg i Møre og Romsdal sier han ikke har fått bekreftet at det er savnede etter kantringen, men han bekrefter at det var 15 nordmenn om bord. 

Han stiller seg helt uforstående til det som har skjedd. Etter de opplysningene han har fått, ligger "Bourbon Dolphin" nå i sjøen med bunnen opp.

– Vi har sendt ut en nødmelding til alle fartøyer i området og bedt dem om å komme hit umiddelbart, for vi trenger dykkere. Hvis de fem er fanget under skroget, så må vi komme ned til dem, sier Mark Clark, talsmann for kystvakten, til nyhetsbyrået AP.

 

Et dykkerskip er på vei til havaristen, men det tar lang tid før dykkere er på plass, sier presstalsmann ved Hovedredningssentralen Einar Knutsen. 

Britiske sjøredningseksperter sier til Reuters at det er mulig å overleve fleire timer i sjøen på denne tiden av året, men bare dersom de har overlevelsesdrakter på seg.

"Bourbon Dolphin" er eid av Bourbon Ships AS, og blir operert av Bourbon Offshore Norway i Fosnavåg i Herøy kommune i Møre og Romsdal.

Hovedredningssentralen Sør-Norge er informert om kantringen via Shetland og Aberdeen Coaastguard, som organiserer redningsaksjonen.

Det er opprettet et krisesenter i kantinen til rederiet på Mjølstadneset utenfor  Fosnavåg for pårørende til besetningsmedlemmene. Telefonnummeret er 700 86 021 og 70 08 60 25. Det er både helsepersonell og prest til stede. 

 

Foto: NRK

SISTE NYTT

Siste nytt