Hopp til innhold

Presidenten vil ikke gå av

Israels president, Moshe Katsav, nekter å trekke seg. Han vil kjempe så lenge han kan for å bli renvasket for anklagene om seksuelle overgrep mot fire kvinnelig ansatte på hans kontor.

President Moshe Katzav (Katsav)
Foto: YOAV LEMMER / AFP

Katsav har bedt om permisjon inntil videre, men ønsker ikke å trekke seg med mindre det blir tatt ut formell tiltale.

Den israelske statssjefen gjentok på fjernsyn i kveld at han er helt uskyldig i anklagene.

I en opphisset fjernsynstale, der han på ett tidspunkt skrek skjellsord mot en journalist i salen, ga han mediene all skyld for krisen han er rammet av.

– Jeg er blitt mål for ett av de verste angrep i staten Israels historie. Jeg vil kjempe til siste åndedrag, om det så skulle bety verdenskrig, for å renvaske meg, sa han.

Riksadvokaten har uttalt at de har planlag å sikte Katsav for voldtekt og seksuell trakassering, og at det er kommet fram nok bevis til å ta ut tiltale mot presidenten.

 

Katsav
Foto: GIL COHEN MAGEN / REUTERS

Ber han trekke seg

Israels statsminister Ehud Olmert ber nå president Moshe Katsav om å gå av. Tidligere i dag ba  utenriksminister Tzipi Livni om det samme. 

- Selv om Katsav er uskyldig inntil han er funnet skyldig, bør han ikke kjempe kampen for å vise at han er uskyldig fra presidentens kontor, sier utenriksminister Tzipi Livni, som også har posten som justisminister.

Den 61 år gamle presidenten beskyldes blant annet for å ha voldtatt en tidligere ansatt i turistdepartementet og for seksuell trakassering av tre andre kvinner som jobbet i presidentpalasset.

SISTE NYTT

Siste nytt