Hopp til innhold

Ordfører i Canada pågrepet for korrupsjon

Ordføreren i den canadiske byen Montreal skal være pågrepet og tiltalt for 14 forhold. Så sent som i januar nektet han for at var under etterforskning.

Montreals ordfører Michael Applebaum arrestert

ARRESTERT: Montreals ordfører Michael Applebaum er pågrepet av antikorrupsjonspoliti. Nå tas det til orde for at han må trekke seg.

Foto: Graham Hughes / Ap

Quebecs antikorrupsjonspoliti pågrep Montreal-ordføreren Michael Applebaum og to andre personer mandag morgen lokal tid, melder CBCNews.

Applebaum er tiltalt for 14 forhold, deriblant for å ha svindlet myndighetene, tillitsbrudd, konspirasjon og korrupsjon. Det opplyste det provinsielle korrupsjonspolitiet UPAC.

Planen har vært at ordføreren skulle avhøres av politiet i løpet av mandagen, men det er fortsatt usikkert om dette er blitt gjort.

Det siste året har canadisk politi rullet opp en rekke korrupsjonsskandaler i Canada. Montreal er landets nest største by. Avsløringene førte til at Montreals forrige ordfører måtte gå av i november.

Så sent som i januar nektet Applebaum for at han var under etterforskning.

Jean-François Lisée, som er en av ministerne i provinsen Quebec, hvor Montreal ligger, har tatt til ordet for at Applebaum nå må trekke seg. Han mener også at byrådet i Montreal må sette inn en provisorisk ordfører til kommunevalget i Montreal er over i november.

SISTE NYTT

Siste nytt