Hopp til innhold

Radiovertene får psykologhjelp

De australske radiovertene som lurte en sykepleier til å gi fra seg informasjon om hertuginne Kates graviditet, får nå krisehjelp.

Mel Greig og Michael Christian

Australske Mel Greig og Michael Christian er radioverter for «Hot 30 Countdown» og tulleringte til sykehuset onsdag denne uken.

Foto: SOUTHERN CROSS AUSTEREO / Afp

Radiovertene Mel Greig og Michael Christian fra radioprogrammet «Hot 30 Countdown» tulleringte tidligere denne uken til sykehuset der hertuginne Kate var innlagt.

De oppga seg for å være dronning Elizabeth og prins Charles og fikk tak i detaljerte opplysninger om gravide Kate.

Tre dager senere ble en av sykepleierne som snakket med radioparet, Jachinta Saldanha, funnet død i nærheten av King Edward VVIs Hospital i London. Det viste seg senere at dette handlet om selvdrap, noe som skapte overskrifter verden rundt og radiovertene har i ettertid mottatt sterk kritikk.

Suspendert og får krisehjelp

Store annonsører har dumpet radiokanalen 2day FM som kjører programmet og radiovertene har inntil videre blitt suspendert fra jobbene sine. Greig og Christian har blant annet måttet slette Twitter-kontoene sine etter sjikanerende meldinger.

Rhys Holleran

Rhys Holleran, aministrerende direktør i Southern Cross Austereo var tydelig preget på en pressekonferanse lørdag.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Radiovertene er «sjokket» og «knust» etter nyheten om at sykepleieren tok sitt eget liv, sier Rhys Holleran, aministrerende direktør i Southern Cross Austereo, morselskapet til 2Day FM.

– Jeg snakket med begge to i dag tidlig og det er en underdrivelse å si at de er fullstendig knust, sier Holleran på en pressekonferanse lørdag.

Holleran sier at Greig og Christian nå har blitt tilbudt krisehjelp for å takle tragedien.

– Vi kunne ikke forutse dette

Det var den avdøde sykepleieren Jacintha Saldanha som vennlig tok telefonen da radiovertene ringte. Greig og Christian imiterte stemmene til dronning Elizabeth og prins Charles, noe som gjorde at Saldanha satte dem over til en av Kates pleiere.

Kates pleier gikk fem på og fortalte om hvordan hertuginnen hadde det og hvordan natten hadde forløpt.

Holleran sier at han ikke vil gå ut med hvem som kom opp med ideen om å tulleringe til sykehuset. Alt han kunne si var at radiospøken ble avtalt i et tett samarbeid.

– Disse menneskene er ikke maskiner, de er mennesker. Vi er alle berørt av dette, sier Holleran.

Holleran understreker at radioselskapet ikke har gjort noe ulovlig.

– Sykepleierens død er en tragisk hendelse som vi ikke kunne ha forutsett, sier han.

Lydklippet var offentlig lenge etter sykepleierens død

Lenge etter at sykepleieren var bekreftet død kunne man fortsatt spille av lydklippet på 2Day FMs hjemmesider.

Sju timer etter at det ble bekreftet at Saldanha hadde tatt sitt eget liv, var stemmen hennes tilgjengelig for alle.

Radiospøken var forhåndsinnspilt og hadde blitt klarert av radiostasjonens advokater. Intensjonen med telefonspøken var i utgangspunktet å snakke med hertuginne Kate i egen person, ifølge The Sydney Morning Herald.

Gravide Kate har blitt behandlet for alvorlig morgenkvalme ved sykehuset den siste tiden, men ble skrevet ut av sykehuset torsdag.

Prins William og Kate sier de er «svært triste» etter å ha blitt informert om dødsfallet, ifølge ITV.

Den avdøde sykepleieren Saldanha har jobbet fire år på King Edward VVI Hospital, og blir beskrevet som en flink sykepleier som var respektert og populær blant sine kolleger, ifølge BBC.

King Edward Hospital

Sykepleieren ble funnet død ved en eiendom like ved King Edward VII-sykehuset.

Foto: CARL COURT / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt