Hopp til innhold

Obama: - Jeg er heltent

- Jeg er fremdeles heltent og klar til å fortsette, fortalte Barack Obama etter å ha tapt demokratenes nominasjonskamp i New Hampshire for Hillary Clinton.

Barack Obama
Foto: M. Spencer Green / AP

- Takk New Hampshire. Jeg elsker dere også, sa en offensiv Obama til forsamlingen som taktfast ropte senatorens navn.

Fired up and ready to go

- Jeg er fremdeles heltent og klar til å fortsette (Fired up and ready to go!), lovet Obama før han gratulerte Hillary Clinton for en god jobb og seier i delstaten.

Kampen mellom Obama og Clinton var jevn lenge, og kun omtrent tre prosentpoeng skilte de to kandidatene til slutt.

Obama holdt en sterk tale foran tilhørerne og medarbeiderne i New Hampshire, og flere ganger brøt salen ut i rop som "Vi vil ha forandring!".

- Når jeg blir president

Obama var favoritt foran nominasjonsmøtet, og i meningsmålingene lå han i ledelse etter sterke dager inn mot valgdagen. Men til tross for tapet for Clinton var han offensiv og lovet tilhørerne å trekke ut de amerikanske soldtene fra Irak og avslutte krigen mot Al Qaida når han blir president.

Nett-tv: Barack Obama: - Fortsatt klar for å bli president

Obama forlater uansett New Hampshire med stor politisk popularitet etter seieren i Iowa og den stigende støtten foran de kommende nominasjonsvalgene.

- Vi vet at kampen vil bli lang, sa Obama til tilhengerne i Nashua.

- Men husk at uansett hvilke hindringer som står i veien for oss. så kan ingenting stanse de millionene av stemmer som roper på forandring.

SISTE NYTT

Siste nytt

Flere videoer i sosiale medier viser samme hendelse, som alle samsvarer med beskrivelsen av hendelsen, våpenet og området det skjedde. Videoen er verifisert av bl.a. BBC.

Britisk politi: Ein død etter angrep med stikkvåpen i London

Ein 14 år gammal gut døydde etter sverdangrepet i London. Det opplyser britisk politi.

Disse videoen fra Twitter skal vise stormingen av Hamilton Hall

Gaza-demonstrasjon i USA: Har barrikadert universitetsbygg på Columbia

New York-universiteta Cornell og Columbia har byrja å straffe studentane sine for teltleirane ved campus. På det siste svarte studentane med barrikadar.