Hopp til innhold

Homoseksuelle trues med døden

En gruppe i Irak har hengt opp plakater i Bagdads shia-muslimske arbeiderklasse-distrikt Sadr by, hvor det trues med å drepe navngitte homoseksuelle.

En gruppe mennesker på en rolig dag i den fattige bydelen Sadr by i Bagdad

En gruppe mennesker på en rolig dag i den fattige bydelen Sadr by i Bagdad.

Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP

"Vi skal straffe de perverterte", står det på plakatene. De er signert med "Den rettferdige brigade", en hittil ukjent organisasjon med det samme navnet som en bevæpnet gruppe som kidnappet fem engelskmenn i 2007.

Folk som bor i området forteller at de navngitte har gått i dekning.

Skal ta "valpene"

Andre steder i nabolaget har noen skrevet: "Vi skal ta dere, valper", i rød graffiti. Valp er irakisk slang for en homoseksuell.

Tidligere denne måneden fant politiet tre døde menn fulle av kuler i Sadr by. Disse mennene skal angivelig ha vært homoseksuelle.

To av kroppene hadde lapper festet til dem, hvor ordet "pervers" var skrevet, sier en representant for myndighetene.

Armer og bein brukket

Beboere har fortalt nyhetsbyrået AFP at to gutter på 16 og 18 år ble funnet døde på en parkeringsplass i utkanten av Sadr by. Tidligere har også to homoseksuelle blitt dumpet på gaten med armene og beina brukket.

Homoseksualitet er forbudt innen Islam, er sett ned på i arabiske samfunn, og ulovlig i mange land i Midtøsten. Irak har ingen lov mot homoseksualitet, men framtredende religiøse autoriteter har fordømt dem som er det.

SISTE NYTT

Siste nytt

Flere videoer i sosiale medier viser samme hendelse, som alle samsvarer med beskrivelsen av hendelsen, våpenet og området det skjedde. Videoen er verifisert av bl.a. BBC.

Britisk politi: Ein død etter angrep med stikkvåpen i London

Ein 14 år gammal gut døydde etter sverdangrepet i London. Det opplyser britisk politi.

Disse videoen fra Twitter skal vise stormingen av Hamilton Hall

Gaza-demonstrasjon i USA: Har barrikadert universitetsbygg på Columbia

New York-universiteta Cornell og Columbia har byrja å straffe studentane sine for teltleirane ved campus. På det siste svarte studentane med barrikadar.