Hopp til innhold

Dette er britenes hemmelige våpen

Fallskjermhoppende hunder settes inn i kampen mot terrorister.

Schäfer
Foto: Eeg, Jon, Jon Eeg / Scanpix

De topptrente hundene kan hoppe ut fra 25.000 fot og gli gjennom lufta ned mot fienden i opptil en halvtime, skriver den britiske tabloiden The Sun

Nede på bakken inspiserer de firbente fallskjermjegerne terrenget på jakt etter bakholdsangrep. Ved hjelp av et videokamera kan soldatene i flyet trygt følge med på hva som skjer på bakken.

- Bedre at en hund dør

Dette er et dristig oppdrag, som de to siste årene har drept tre og såret åtte andre britiske soldater.

- Hundene vil bli utsatt for stor fare på disse oppdragene, og man vet aldri hva som venter dem bak neste dør. Ingen av oss ønsker å se disse dyrene bli drept.

Men hvis det står mellom deres og vårt liv er det opplagt hva det overordne befalet vil foretrekke, sier en kilde i luftstyrken til avisen.

Erfarne krigsdyr

Flyvende hunder

The Suns fremstilling av de flygende hundene.

Foto: Faksimile: The Sun

Fallskjermhoppende hunder er ikke noe nytt fenomen. Allerede under andre verdenskrig ble hundene sluppet ned for å bidra under redningsaksjoner. Men det er første gang at de slippes fra så stor høyde.

Hundenes fortrinn er at de tiltrekker seg mindre oppmerksomhet enn sine tobente soldater, de kommer seg inn på trange steder og kan lukte seg frem til bomber.

Foreløpig har fire skvadroner i den britiske luftstyrken fått utlevert to hunder hver som skal brukes i Afghanistan og Iran.

SISTE NYTT

Siste nytt

Kraftige sammenstøt på universitet i California

Proisraelske og propalestinske studenter gikk natt til onsdag løs på hverandre på universitetsområdet til UCLA. Demonstrasjonene er på kokepunktet i 25 amerikanske byer.

Politiet gjekk inn på universitet med store styrkar

Samstundes som demonstrantane vart arresterte av politiet, vart dei heia fram av unge palestinarar på Gazastripa.