Hopp til innhold

Røykeforbud redder 40 000 liv

I dag er det ett år siden røykeforbudet trådte i kraft i England. En undersøkelse viser at antall røkere har falt betydelig som følge av forbudet.

Illustrasjonsbilde røyking
Foto: Eeg, Jon / Scanpix

På ett år har antall røkere falt med 400 000 personer, noe som har medført to milliarder færre solgte sigaretter i England, skriver The Independent.

Dette er en nedgang i tobakkssalget på seks prosent i løpet av det siste året.

Myndighetene vurderer å begrense tobakkssalget videre ved å fjerne sigarettautomater, og synlig tobakk ved betalingsområder i butikker.

Forskere ved University College i London slår fast at røykeforbudet sørger for at 40 000 færre briter dør som følge av røyking i løpet av de neste ti år.

- Klarer helsedepartementet å fortsette slik med arbeidet mot røykfri hverdag, er det realistisk å oppnå målet om færre enn 15 prosent røykere innen ti år, sier en av forskerne som har foretatt undersøkelsen, Robert West.

Omlag 22 prosent av den voksne befolkningen i Storbritannia røyker.

Les: Slutt på all pub-røyk i England

Nederland innfører i dag røykeforbud på offentlige steder. Men det betyr imidlertig ikke kroken på døren for de mange "coffee-shops" i landet. Det er nemlig tillatt å røyke marihuana så lenge det ikke er blandet med tobakk.

Les også: Må røyke marihuanaen rein

SISTE NYTT

Siste nytt