Hopp til innhold

Glostrup-utbyttet større enn antatt

Glostrup-ranet i Danmark i går var trolig et innside-ran, og utbyttet var enda større enn de 30 millionene som det ble meldt om i går.

her skjedde ranet
Foto: DR

Dessuten tror politiet at ranerne må ha fått hjelp fra noen som kjente forholdene i verdisentralen Loomis i Glostrup fra innsiden.

- Vi har valgt ikke å offentliggjøre hvor mange penger som ble tatt ennå, men anslaget på 30 millioner er lavt.

Det kan dreie seg om et langt høyere beløp, opplyser Københavns Vestegns Politi til nyhetsbyrået Ritzau.

Trolig det største

Det største ransutbyttet i Danmark til nå er 41 millioner - også det tatt i Glostrup, men i år 2000.

Den foreløpiger etterforskningen konkluderer med at det trolig var fem eller seks ranere, og at de hadde inngående kjennskap til ransstedet noe som støttes av fagfolk.

- Loomis er et av de best sikrede hus i Danmark, fastslår blandt andre Kasper Skov-Mikkelsen, som er direktør i Sikkerhedsbranchen.

Ifølge tall fra Sikkerhetsbranchen er ansatte innblandet i ett av to ran mot pengetransporter og andre virksomheter som flytter penger for firmaer og banker.

Svensk politi varslet

At utbyttet kan være enda større enn antatt, får dansk politi til å frykte at Danmark skal bli satt i fokus av organiserte kriminelle, som opererer på tvers av landegrensene og går etter de helt store beløpene.

Det har også varslet det svenske politiet, siden ranet i Glostrup har mange likhetspunkter med ranet i Gøteborg for kort tid siden.

LES OGSÅ: Ranere fikk med seg 30 millioner

SISTE NYTT

Siste nytt