Hopp til innhold

Skal tilstå med sannhetsserum

To indiske menn som er siktet for å ha drept minst 17 mennesker, skal behandles med sannhetsserum under avhør.

Indisk politi leter etter kroppsdeler i kloakken.
Foto: RAVEENDRAN / AFP

Det melder indiske medier. Forretningsmannen Moninder Singh Pandher og hushjelpen hans Surender Koli er flyttet fra et fengsel i utkanten av New Dehli til et forskningslaboratorium i delstaten Gujarat.

I tillegg til å få sprøyter med sannhetsserum, skal de gjennomgå tester med løgndetektor.

Hjernevirksomheten deres skal også måles mens de får se bilder av ofrene.

- Det hele vil ta et par dager. Resultatet avhenger av graden av samarbeid og av hvordan de oppfører seg, sier J.M. Vyas som leder laboratoriet.

Resultat av slike avhørsmetoder kan vanligvis ikke brukes som bevis i indiske rettssaler, men metodene brukes først og fremst for å gi etterforskerne flere spor å gå etter i den videre etterforskningen.

Politiet skal først og fremst være interessert i å få fastslått hvor mange mennesker de to har tatt livet av. Hittil er det funnet kroppsdeler av 17 mennesker i husets kloakksystem, men lokale innbyggere i landsbyen der de to skal ha operert, har fortalt at opp til 40 mennesker har forsvunnet de siste to årene. De fleste er barn.

11 av ofrene som hittil er funnet, er unge jenter.

Politiet etterforsker også om de siktede har solgt kroppsdeler, som nyrer, til transplantasjon. Foreløpig har ikke etterforskerne funnet ofrenes overkropper.

.

SISTE NYTT

Siste nytt