Hopp til innhold

130 narkotatt på «Sensation»

Politiet i Asker og Bærum varslet strengere kontroll foran årets utgave av Sensation-arrangementet i Bærum. Likevel ble 130 personer ble anmeldt for narkotikalovbrudd.

Sensation White Fornebu

En mann blir fraktet til arresten av politiet etter å ha vært med på dansefesten Sensation Innerspace på Fornebu.

Foto: Daniel D. Laabak / Tipser.no

– Vi har anmeldt 130 pesoner for bruk eller besittelse av narkotika. Det har vært veldig mye narkotika, og det er stort sett det vi har brukt natten på, sier Linda Grandalen, operasjonsleder i Asker og Bærum politidistrikt til NRK.no.

Operasjonsledere forteller at 120 forelegg ble utstedt på stedet. Ti personer ble pågrepet og innbrakt. Åtte av de 130 er også anmeldt for ordensforstyrrelser.

Rundt midnatt hadde også seks personer blitt kjørt til sykehus eller legevakt på grunn av rus, opplyste politi på stedet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Person fraktes vekk i ambulanse

En person fraktes vekk i ambulanse.

Foto: Daniel D. Laabak / Tipser.no

Flere unge tatt

Sensation er et såkalt house-party, med røtter i Nederland, der deltagerne danser seg gjennom natten iført hvite klær. I 2011 ble festen for første gang arrangert i Norge, i Telenor Arena på Fornebu i Bærum. Den gang var over 20.000 mennsker med på festen, og 50 ble pågrepet for bruk av narkotika.

Ifølge politiet var det rundt 8.000 personer til stede på årets utgave, som har navnet Sensation Innerspace. Grandalen opplyser at deltagerne stort sett er i aldersgruppen 18 til 40 år.

Grandalen forteller at hun ikke har oversikt over alderen til de narkotatte.

– Men det er ikke de eldste som blir tatt for dette, sier Grandalen.

Politiets innsatsleder på stedet, Henrik Kristmoen, kunne i natt fortelle at politiet hadde nok å gjøre.

– Det er en del mindre folk i år enn i fjor, men det er nesten bare å gå og «plukke», sier Kristmoen.

SE INNSLAG FRA KVELDSNYTT LØRDAG KVELD OM «Sensation Innerspace» (artikkelen fortsetter under videoen)

"Sensation Innerspace" på Telenor Arena, Fornebu i Bærum (innslag fra Kveldsnytt 15.09.2012)

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Høy partyfaktor på 'Sensation Innerspace' på Telenor Arena.

Varslet strengere straff

I forkant av årets utgave av Sensation hadde politiet varslet at de ville heve straffen for bruk og besittelse av narkotika. Forhold som normalt sett ville medføre 3.000 kroner i bot, skulle gi 5.000 kroner i bot.

Til Budstikka opplyste politiet at man håpet at dette skulle gi en avskrekkende effekt. Likevel ble nesten dobbelt så mange narkotatt i år.

– Det er et tankekors at så mange blir tatt i forhold til i fjor. Særlig med tanke på at det var langt færre deltagere i år, rundt 8.000, sammenlignet med over 20.000 i fjor, sier Grandalen.

– Godt forberedt

Hun mener politiet har vært godt forberedt på den enorme festen i Fornebu Arena.

– Det har vært et veldig stort fokus på narkotika i forkant av dette arrangementet, og vi har vært veldig godt forberedt fra politiets side. Vi var der ute med narkotikahunder, bistand fra andre politidistrikt og politijurister, sier Grandalen.

Grandalen sier hun ikke har oversikt over alle anmeldelsene, og at politiet derfor ikke kan opplyse om hvilke typer narkotika det er snakk om.

Sensation Telenor Arena

Narkohunden Gustav bistod politiet i arbeidet med finne narkotika blant de hvitkledde deltakerne.

Foto: Daniel D. Laabak / Tipser.no

AKTUELT NÅ