Hopp til innhold

Vil ikke bekrefte gjengtilhørighet etter Furuset-skytingen

Politiet i Oslo har pågrepet ni personer etter skyteepisoden på Furuset natt til 18. mai. Politiet vil ikke bekrefte gjengtilhørighet.

Skytingen natt til fredag skjedde foran øynene på flere vitner i et boligområde på Furuset i Oslo. En mann i tjueårene ble skutt før gjerningsmennene forsvant fra stedet.

Les også: Skuddoffer knyttes til B-gjengen

Som følge av etterforskningen som er gjennomført foretok politiet lørdag kveld pågripelser av til sammen ni personer. Tre er siktet for drapsforsøk, opplyser pressesjef Unni T. Grøndahl i Oslo politidistrikt i en pressemelding søndag.

Les: Mann i 20-årene skutt i Oslo

Vil ikke bekrefte gjengtilhørighet

Etter det NRK kjenner til knyttes skuddofferet til den kriminelle B-gjengen i Oslo. Dette vil ikke politiet nå bekrefte.

– Vi kan ikke bekrefte gjengtilhørighet. Detaljer om relasjoner må vi komme tilbake til, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt til NRK.no.

Mannen er godt kjent av politiet fra tidligere saker. Politiet sier videre at de ikke utelukker flere pågripelser i saken.

– Gode spor

– Vi har gode spor og opplysninger i saken. Det kan komme flere pågripelser ut ifra opplysningene vi sitter på, sier Metlid.

Politiet startet avhørene av 28-åringen som ble alvorlig skadd i skyteepisoden i dag.

– Vi vil prøve å gjøre oss ferdige med avhørene i dag, men jeg vet ikke nå om vi kommer til å trenge mer tid.

Metlid bekrefter at alle de ni pågrepne er norske statsborgere, men har utenlandsk opprinnelse. Overfor NTB bekrefter hun at det har vært en konflikt i forkant av skytingen.