Hopp til innhold

- Hunder har også følelser

Den hårløse tispa Pepsi ble kåret til Norges styggeste hund. Dyretolk Sissel Grana mener dyr har følelser og kan reagere å bli kalt stygge.

Pepsi

Pepsi er blitt kåret til Norges styggeste hund.

Foto: Henriette Louise Krogness / NRK

NRK har besøkt dyretolken Sissel Grana i Horten for å høre hvordan Pepsi og andre dyre reagerer på å bli kalt stygge.

Pepsi ble tidligere denne uka kåret til Norges styggeste hund i VG Nett . I går var hunden og eieren Ruth Tiller gjester hos Fredrik Skavlan. .

Dyretolk Sissel Grana mener alle mennesker kan lære å kommunisere telepatisk med dyr. Selv holder hun kurs for folk som vil lære å prate med dyr .

LES OGSÅ: Snakk med bikkja!

NRK Ukeslutts reporter Magnus Bratten tok med seg sin lubne hund, Bella, til Sissel Gran. Hun forklarer at Bella ikke tar seg nær av å bli beskrebet som tjukk.

HØR: Ukeslutt møtte Dyretolk Sissel Gran

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Dyr forstår mer enn vi tror

Hun mener dyr forstår mye mer enn vi tror, og mener de fanger opp signaler om hva eierne tenker mye på.

- Dyr har de samme følelsene som mennesker har, så når jeg prater med dyr, kan jeg kjenne følelsene deres på min kropp, sier Grana.

SE I NETT-TV: Sissel Grana snakker med hester

- Jeg har hatt evnen til å ”snakke med dyr” siden jeg var liten, men i mange år kommuniserte jeg med dyrene uten at jeg var klar over det selv. Dyrene har alltid fortalt meg om de trives, om de har smerter og lignende, forteller Grana på sin hjemmeside.

- Til å begynne med forstod jeg ikke at jeg kommuniserte direkte med dyrene, jeg trodde bare at jeg var flink til å ”lytte”, observere og lese kroppsspråk, legger hun til.

NETT-TV: Norges styggeste hund hos Skavlan

Video nsps_upload_2010_1_22_13_57_21_113.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Komplekser for sitt utseende

Til NRK sier Grana at hun har kommunisert med mange hunder som forteller at de blir veldig lei seg når de får høre at de er tjukke eller stygge.

- Jeg har snakket med mange dyr som sender meg en voldsom tristhet i forhold til at de har kompekser for utseende sitt. Folk tenker ikke på at også dyrene tar med seg kritikk de for eksempel får i en utstilling, sier Grana.

Hun kan ikke si noe om hvorvidt Pepsi tar seg nær av å bli kåret til Norges styggeste hund, fordi hun ikke har pratet med hunden.

AKTUELT NÅ