Hopp til innhold

Slepet har røket - fiskebåten Kamaro seiler nå sin egen sjø

Da det var to mann igjen ombord i Kamaro røk slepet.

Disse bildene er filmet av Kystvakten selv mens kystvaktskipet KV Harstad forsøker å redde autolinebåten Kamaro i svært høye bølger ute i Barentshavet.

Autolinebåten Kamaro under slep fra Kystvakten

Kystvakskipet KV Harstad følger med på hvor fartøyet driver, men er avhengig av bedre vær for å sette ombord en ny sleper.

Dramatisk redningsaksjon

Autolinebåten Kamaro fra Selje i Sogn og Fjordane fikk motorhavari sør for Bjørnøya, og var siden onsdag på slep etter KV Harstad med retning Sørøysundet i Finnmark.

Situasjonen ble etterhvert dramatisk da slepet holdt på å ryke i uværet utenfor Finnmarkskysten, og det ble satt i gang en redningsaksjon for å få mannskapet ut av båten. I full storm og med 14 meter høye bølger fikk de 14 sjøfolkene beskjed om å hoppe i sjøen før de ble heist opp i et redningshelikopter.

Håper på roligere farvann

Fredag ettermiddag røk slepet kystvaktskipet KV Harstad hadde på Kamaro. Uten mannskap ombord håper nå Kystvakta et fartøyet skal drive inn i roligere farvann.

– Ja, KV Harstad følger med på situasjonen. For øyeblikket er det for vanskelige forhold, men de håper å ettervhert komme seg ombord i Kamaro og sette ombord en ny sleper, sier vaktsjef i Kystvakten, Jan Hugo Lassesen.

15 meter høye bølger

– Det var 15 meter høye bølger da mannskapet ombord Kamaro måtte hoppe i sjøen. Nå må vi bare håper på bedre vær, for vi tar ikke noen sjanser sånn forholdene er nå, sier Lassesen.

Fortsatt befinner både Kamaro og KV Harstad seg et godt stykke unna land, utenfor Sørøya i Finnmark.

LES: Fiskebåt fikk trøbbel i 14 meter høye bølger - mannskapet er evakuert

Kamaro 2

Kamaro på slep etter KV Harstad. Bildet er tatt torsdag morgen.

Foto: Kystvakta