Hopp til innhold

–Havnen i Harstad i elendig forfatning

– Sentrumshavnene i Harstad er i så dårlig forfatning at noe må skje raskt, sier fungerende havnesjef, Ivar F. Hagenlund.

Harstad

Havnene i Harstad er i skremmende dårlig fortfatning, forteller fungerende havnesjef i byen.

Foto: Atle Markeng / NRK

Hagenlund ber nå om en samla plan for at Harstad havn skal få utvikling.

Ifølge Hagenlund har lite skjedd de siste 100 årene:

– Det er altså slik at hovedkaia vår for hurtigbåter ble bygget for 102 år siden. Og det tilsier at noe må gjøres. Vi har fått utviklet en evaluering av den kaia, og vi håpet at vi kunne reparere den. Men saken er at den er i så dårlig forfatning at den må rives ned og bygges opp på nytt. Dette er bare et eksempel på hvor ille situasjonen er for kaiene i byen, sier Hagenlund.

– Kaiene ramler ned

Dette er bakgrunnen for at han nå ber om en samlet plan for Harstad havn. Det er ikke første gang noen tar til orde for å rydde opp i situasjonen. Det har opp gjennom årene vært laget mange planer for utviklingen av Harstad havn, uten at noe særlig har skjedd.

– Dermed sitter vi i dag med kaier som er i ferd med å ramle ned. Og det er en situasjon vi rett og slett ikke kan leve med, verken sikkerhetsmessig, eller i forhold til vårt forvaltningsansvar som havnemyndighet i Harstad, sier Hagenlund.

Ber om rask avklaring

Han mener noe må skje raskt.

– Det er jo store prosjekter på gang i Harstad nå, blant annet en storstilt opprydding av forurenset sjøbunn, og da burde det vært muligheter for å få til noe også med havnesituasjonen.