Hopp til innhold

Mindreårige plaget av mann i 50-årene

Mannen i midten av 50-årene som ble pågrepet i Kirkenes sentrum tirsdag kveld etter klager om truende adferd, har vært i Hammerfest tidligere i sommer.

Den utenlandske mannen ble pågrepet ved torget i Kirkenes sentrum tirsdag kveld. Mannen hadde utvist plagsom og til dels skremmende adferd ovenfor mindreårige av begge kjønn, ifølge nettloggen til politiet.

Han ble undersøkt og satt i arresten i påvente av nærmere undersøkelser, skriver politiet videre.

Har også vært i Hammerfest

– Vi reiste ut på bakgrunn av at publikum hadde meldt fra til operasjonssentralen om en plagsom person. Vi pågrep en utenlandsk mann som vi ikke helt kjenner identiteten til, som skremte unge jenter i gågaten, sier operasjonsleder Torfinn Halvari i Østfinnmark politidistrikt.

Og Kirkenes er ikke det eneste stedet mannen har vært på ferde.

– Vi har vært i kontakt med Vestfinnmark politidistrikt, som har hatt en hendelse med ham i begynnelsen av juli i Hammerfest som gjelder omtrent det samme forholdet. Så nå driver vi rett og slett og undersøker hvor han kommer fra og hva han gjør i Øst-Finnmark.

Sitter i arresten

Halvari kjenner ikke til alderen til personene som har klagd på mannens oppførsel.

Mannen sitter nå i politiarresten i Kirkenes.

– Vi har ingen formening om hvor lenge han blir sittende der, men vi undersøker nå mannens identitet og hva han gjør her, og kartlegger rutene hans, sier Halvari.