Hopp til innhold

– Forvent forsinkelser

Også flypassasjerer i Nord-Norge må forvente å bli påvirket av flyvelederproblemene på Gardermoen.

Kø på Tromsø lufthavn

VENTING: På grunn av flyveleder-problemene på Gardermoen, må også passasjerer på Tromsø lufthavn og ellers i nord belage seg på forsinkelser i flytrafikken.

Foto: Eskil Mehren / NRK

Avinor varsler forsinkelser på rundt en og en halv time fordi de mangler flyveledere til å fylle vaktene.

Lufthavnsjef Hans Børre Joakimsen i Tromsø ber folk være forberedt på forsinkelser også på hans flyplass, som ringvirkninger av forsinkelsene på Gardermoen.

Venting på rullebanen

– Det er klart at når det er restriksjoner på flytrafikken på Gardermoen, så vil det forplante seg over hele landet. På Tromsø lufthavn har vi for eksempel 15 ruter til Oslo på dagtid, så det er klart at vi også vil merke det når det blir restriksjoner, sier Joakimsen.

Dermed må passasjerene belage seg på at det blir en del venting, selv om flyplassen vil prøve å få unnagjort boardingen etter tidsskjemaet.

– I uken som er gått har vi hatt opptil én og en halv time hvor fly har måttet vente i Tromsø for å få ledig plass på Gardermoen. Så folk oppfordres til å møte opp som planlagt, og så vil de bli tatt ombord i flyene. Men det kan da bli litt venting før flyet kan ta av mot Gardermoen, sier lufthavnsjefen.

Neppe kanselleringer

Det skal være liten fare for kanselleringer, og Joakimsen kjenner ikke til at det har vært kanselleringer i uken som har vært.

– Det skal mye til at avganger blir kansellert, men forsinkelser kan det bli, sier Joakimsen.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark