Hopp til innhold

Luftig ordførerduell

Møtte veggen i Harstad.

Jens Johan Hjort

Tromsøordfører Jens Johan Hjort tok rappellutfordringen på strak arm.

Foto: Rune Nordgård Andreassen

Et helgelandsk «Å fy faen!!» ljomer over Harstad sentrum. Ropet kommer fra en smått skrekkslagen Bård Anders Langø, som henger i et tau 20 meter over bakken.

Ordføreren fra Alstahaug på Helgeland trosset høydeskrekken og sa ja til utfordringen om å rappellere ned en av Harstads høyeste bygninger.

Bård Anders Langø

Bård Anders Langø har vært ute for tøffe utfordringer tidligere. Ifjor var han med i Robinsonekspedisjonen på TV3.

– Jeg våknet i dag tidlig og tenkte: «For en tosk!». Jeg har nemlig sinnsykt høydeskrekk og har vært blek om nebbet helt siden jeg sa ja til dette i går, forteller Langø, mens han får de siste sikkerhetsinstruksjonene.

Først ned veggen var imidlertid ordføreren i Harstad, Marianne Bremnes. Det var hun som utfordret sine ordførerkolleger til søndagsrappell ned den 30 meter høye hotellveggen:

– Dette var kjempegøy, selv om jeg hadde store sommerfugler i magen. Men, jeg liker å sprenge litt grenser, så det neste blir nok fallskjermhopping, smiler Bremnes, før hun klyver på utsiden av rekkverket og rappellerer ned nok en gang.

Jens Johan Hjort og Laila Davidsen fra henholdsvis Tromsø og Alta måtte også til pers, om enn noe motvillig.

-Jeg har prøvd dette én gang før, da min sønn var på leirskole. Men da var det mye lavere, forteller Jens Johan Hjort, mens Laila Davidsen skeptisk følger med.

Også Høyreordføreren fra Alta sliter nemlig med høydeskrekk.

– Men det er jo ingen andre ordførere fra Finnmark her, så jeg må vel gjennomføre, sier Davidsen.

Ordførerne var i Harstad for å overvære festspillåpningen, samt diskutere olje- og annen næringspolitikk.Rappelleringen ble derfor et lite pusterom i et ellers hektisk helgeprogram.

Laila Davidsen

Laila Davidsen er ordfører i Alta. Hun har høydeskrekk.

Det gikk heldigvis bra med samtlige fire ordførere ned den 30 meter høye veggen, inkludert ordføreren fra Alstahaug.

– Helt rått! Det var et adrenalinkick av en annen verden! Når man først slapp taket i kanten, så gikk det egentlig greit, forteller Bård Anders Langø, før han ivrig gjør klar for nok en tur ned veggen. – Neste kommunestyremøte blir barnemat!