Hopp til innhold

Omstridt hurtigbåt satt inn i Finnmark

En av de omstridte hurtigbåtene i Troms har blitt satt i trafikk i Hammerfest. Det uten at fylkeskommunen ble informert.

Falkefjell

MS Falkefjell er satt i trafikk i Hammerfest uten at fylkeskommunen ble informert.

Foto: Ole-Marius aune Sandmo

Boreal transport har satt en av de omstridte hurtigbåtene som har vært brukt i Troms, inn i trafikk Hammerfest. Problemer med disse båtene har ført til at Troms fylkeskommune ønsker å bryte kontrakten med Boreal.

Boreal har tatt i bruk båten uten at Finnmark fylkeskommune som bestiller har blitt informert. Det reagerer fylkesråd for samferdsel i Finnmark Grete Ernø Johansen på.

– Jeg ble overrasket da jeg leste i media at Boreal hadde satt in båten Falkefjell i Hammerfest. Jeg kan ikke si jeg var veldig fornøyd med det, sier Ernø Johansen. Boreal burde tatt kontakt med oss i forkant og spurt om det var greit.

Grete Ernø Johansen

Fylkesråd Grete Ernø Johansen fikk vite at båten var satt inn i Hammerfest gjennom media.

Foto: Erik Lieungh

Ernø Johansen forteller at de har opplevd det samme tidligere.

– Vi har hatt en situasjon for et år siden der Boreal også satt inn Falkefjell i Tana-ruta. Da ga vi klar beskjed at vi ikke skulle ha de båtene i Finnmark.

Dersom Boreal hadde informert fylkeskommunen ville de sagt nei til å sette inn båten.

– I utgangspunktet hadde vi sagt nei fordi vi har båter som tilhører Finnmark som går i trafikk i Troms. Vi mener det er mer naturlig å hente dem hjem enn å sette inn denne båten, sier Ernø Johansen.

I møte

Falkefjell

Falkefjell ligger i dag til kai i Hammerfest.

Foto: Ole-Marius Aune Sandmo

Administrasjonen i fylkeskommunen skal nå ha et møte med Boreal.

– Så får vi se hva Boreal er villig til å gjøre. Men det her handler om at den ordinære båten er på verksted og det trengs en reservebåt.

– En annen utfordring med Falkefjell er at den ikke har lov til å transportere bensin eller scootere. Når transporten i Hammerfest er knyttet til hyttebruk, blir det en utfordring, forteller fylkesråden.

Falkefjell

Falkefjell blir brukt i Hammerfest.

Foto: Ole-Marius Aune Sandmo