Hopp til innhold

Utøya-eiendeler fremdeles sporløst forsvunnet

I to og en halv måned har politiet lett etter eiendelene til AUF-ungdommen fra Vest-Finnmark.

Terje Wikstrøm

Sjef for Hammerfest politistasjon, Terje Wikstrøm, vet fortsatt ikke hvor eiendelene til AUF-ungdommen fra Finnmark har blitt av.

Foto: Vibeke Lund Pettersen / NRK

Politiet vet fortsatt ikke hvor det har blitt av tingene til AUF-ungdommene fra Vest-Finnmark. Etter 22. juli ble eiendelene en del av bevismaterialet for den videre etterforskningen. Deretter ble de overlatt til eiernes politidistrikter.

Eiendelene til ungdommen fra Vest-Finnmark ble levert og kvittert for hos politiet i Hammerfest den 9. september. Etter det har ingen sett dem.

– Vi har iverksatt en rekke tiltak for å finne ut hvor pakken er i dag, men vi har dessverre ikke noe svar på det enda. Det er beklagelig, sier sjef ved Hammerfest politistasjon Terje Wickstrøm.

Sjekker flere transportbyrå

Pallen ble sendt til Hammerfest, men den skulle i utgangspunktet til Alta lensmannskontor. Noen dager senere ble den også hentet, men det var som hentet den vet ikke politiet.

– Vi antar at pakken ble hentet fire dager etter ankomst Hammerfest, sier Wickstrøm.

– Vi har undersøkt politihusene i både Alta og Hammerfest. Vi har også gjort undersøkelser i forhold til Postens lagre i Hammerfest, Alta og Tromsø uten å finne pallen.

Nå snakker politiet med andre transportbyrå som kan tenkes å ha hentet godset.

– Vi tror at svaret ligger der, sier Wickstrøm.

Video Utøya-ofre mistet eiendelene hos politiet

Utøya-ofre mistet eiendelene hos politiet

– Uakseptabelt

Styremedlem i den nasjonale støttegruppen etter 22. juli-hendelsene, May Tove Iversen, mener dette er uakseptabelt.

– Det er mye følelser knyttet til dette og når politiet endatil klarer å rote bort eiendelene så blir du litt satt ut, sier Iversen.

– Både for de etterlatte og de som var på Utøya betyr det veldig mye å få hjem eiendelene.

Kan måtte betale erstatning

Pallen med eiendelene er 160 kilo tung. Kofferter, bager og andre gjenstander skulle gis tilbake til eierne. Ingen vet hvor store verdier som har kommet på avveie.

– Vårt fokus er at pallen skal komme til rette, og det tror jeg vi skal klare. Skal vi imidlertid komme i en situasjon hvor den aldri dukker opp er det klart vi vil være erstatningspliktig, sier Wickstrøm i politiet.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark