Hopp til innhold

En person omkom i bussvelt

Én person omkom da en russiskregistrert buss med 23 passasjerer om bord veltet på E6 ved Skaidi i Vest-Finnmark.

Video En omkom i bussvelt ved Skaidi

VIDEO: Politiet slo full alarm da en russisk registrert buss med 23 passasjerer gikk rundt på en fjellovergang ved Skaidi.

Politiet slo full alarm etter ulykken, som skjedde på en fjellovergang vel én kilometer fra Skaidi i retning Hatter rundt klokken 24 natt til lørdag.

Den omkomne er en 51 år gammel mann.

Alle de overlevende ble sendt til sykehus, og de tre antatt hardest skadde ble sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

– En av pasientene vi har her er lettere skadd, men tilstanden er stabil. En annen er alvorlig skadd, men skadene er ikke livstruende. Den siste kritisk skadd, men tilstanden er stabil, opplyser kommunikasjonsrådgiver Jan Fredrik Frantzen ved UNN til NRK i 10-tiden lørdag formiddag.

En av disse tre skal være bussens sjåfør.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bussulykke på E6 ved Skaidi

RUSSISK BUSS: Politiet slo full alarm da en russisk registrert buss med 23 passasjerer gikk rundt på en fjellovergang omtrent en kilometer fra Skaidi i retning Hatter.

Foto: Kai Erik Bull / NRK

Fire lettere skadd

De øvrige 19 skadde ble kjørt til Hammerfest sykehus for undersøkelser og behandling.

– Fire av pasientene er lettere skadd. De 15 andre vil bli skrevet ut iløpet av dagen, sier kommunikasjonsrådgiver i Helse Finnmark, Jon Are Nilsen.

Alle 23 som var ombord bussen var russere, som ifølge politiet var på vei til Hammerfest hvor de skulle mønstre på en båt.

Kriseberedskap i Hammerfest

Brannmannskap, helikopter og ambulanser var på ulykkesstedet, sammen med teknisk personell og to russiske tolker, opplyste operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt Roger Johnsen til NRK i natt.

Hammerfest sykehus ble satt i kriseberedskap da de fikk melding om den alvorlige bussulykken.

– Vi satte en ekstraordinær ledelse og innkalte alle leger og sykepleiere vi mente var nødvendig, sier kommunikasjonssjef i Helse Finnmark, Ivar Greiner.

Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til at bussen kjørte ut av veien og veltet. Ifølge Statens vegvesen skal det ha vært greit vinterføre på strekninga.

Politiet visste lørdag morgen ennå ikke når de ville få snakke med noen av dem som var om bord.

Bussen ble i løpet av natten fraktet til et egnet lokale for undersøkelse på Skaidi.

Bussulykke på E6 ved Skaidi

UKLAR ÅRSAK: Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til at bussen kjørte ut av veien og veltet.

Foto: Kai Erik Bull / NRK


Flere nyheter fra Troms og Finnmark