Den idylliske vårsola i det lille fiskeværet Bugøynes forteller lite om at dette er det norske senteret for levende kongekrabbe.
Det spesielle her er at mange av kongekrabbene skal tilbake til sitt opprinnelige hjemland Russland.
En gruppe internasjonale forskere står bak teknologien, som blant annet går ut på å frakte krabben levende i kasser uten vann.
– Krabben kan overleve transporten i inntil fire døgn. Vi jobber nå med å utvide tiden den kan overleve, slik at den kan nå ut til flere kunder, sier Nikolina Kovatcheva som er laboratoriesjef ved Russlands fiskeriforskningsinstitutt.
Serveres på luksusrestauranter i Moskva
Disse krabbene skal om få dager serveres på luksusrestaurant i Moskva. Den norske fiskeriministeren nylig fikk selv se prosessen.
– Det er veldig spesielt - og viser at kreativiteten i Bugøynes er stor. Det er et uttrykk som heter å selge sand i Sahara, smiler fiskeriminister Lisbeth Bergh-Hansen.
Og Russland er kanskje et mer sofistikert sjømatland enn det vi nordmenn er klare over, mener administrerende direktør Svein Ruud i Norway King Crab.
– Russland er et moderne og sofistikert sjømatmarked som har lang tradisjon for levende sjømat. Russerne selv klarer ikke å levere nok kongekrabbe - så vi kommer inn på markedet med et produkt som egentlig er russisk, forteller Ruud.