Hopp til innhold

3 år og 4 måneders fengsel for Hells Angels -sjef

Den 46 år gamle lederen av Hells Angels i Tromsø er dømt for voldtekt og mishandling av sin 20 år gamle samboer. Han er også dømt for misbruk av narkotika.

Hells Angels
Foto: NRK

Dommen ble forkynt av tingrettsdommer Hilde Bremnes i Nord-Troms tingrett torsdag formiddag.

HA-sjefen er også dømt til å betale sin tidligere samboer 160.000 kroner i oppreisning.

Mishandlet i 2 1/2 år

I dommen heter det at den 20 år gamle samboeren ofte ble utsatt for vold. Den domfelte har blant annet minst ti ganger tatt kvelertak på henne.

I to og et halvt år ble hun slått, lugget og dyttet. Ved en anledning ble hun slått med knyttneven slik at hun falt ned ei trapp fra andre til første etasje i en bar i Tromsø.

Klare beviser

I dommen heter det at man har lagt stor vekt på forklaringa som den mishandlede samboeren ga både til politiet og til retten. Dessuten ble hennes forklaring støttet av flere av vitnene i saka.

Banket ei svak jente

Retten ser på volden som grov. For det første har mishandlinga pågått i to og et halvt år. Offeret måtte to ganger oppsøke legevakta etter å ha blitt mishandlet. Spesielt knyttneveslag mot ansiktet og hodet pluss kvelertakene er av svært grov karakter.

I tillegg peker retten på at det er stor alderforskjell mellom den domfelte og hans tidligere samboer. Dessuten pekes det i dommen på at det er stor forskjell i fysisk styrke mellom partene.

Alvorlig tiltale

46-åringen var tiltalt for å ha voldtatt og banket opp den 20 pår gamle jenta et førtitalls ganger.

Han var også tiltalt for legemsbeskadigelse etter å ha slått ned en mann ute på byen i Tromsø. Tiltalen omfatter også bruk av kokain ved flere anledninger høsten 2010

Da saka ble ført for Nord-Troms tingrett måtte medlemmer av Hells Angels i Tromsø møte som vitner.

Vurderer anke

46-åringens forsvarer, advokat Randulf Schuman Hansen, sier det kan bli aktuelt å anke dommen.

– Men jeg må først få se detaljene i den og etterpå snakke med min klient, sier han til NRK.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark