Hopp til innhold

Glemte langlysene - fikk bank

En mann i 30-årene er tiltalt for å ha banket opp en sjåfør med brekkjern, fordi føreren hadde glemt å skru av langlysene.

Langlys på bil

Illustrasjonsbilde

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Det var i desember i 2008 at den nå tiltalte mannen skal ha møtt på en bil med langlysene på, og ble blendet av det sterke lyset. Det skriver Finnmark Dagblad.

Men der de fleste knebler irritasjonen og fortsetter kjøreturen, lot ikke denne mannen hendelsen passere.

– Mannen skal han ha blitt så forbannet at han har snudd og fulgt etter føreren som glemte å dimme lysene, forklarer politiadvokat Thomas Eliassen Darell til avisa.

Ifølge tiltalen skal mannen ha banket opp den mannlige sjåføren med et brekkjern, slik at han fikk flere hevelser, blodutredelser og skrubbsår.

Kjenning av politiet

Den tiltalte mannen er en kjenning av politiet og ifølge Finnmark Dagblad er han tiltalt for til sammen seks tilsynelatende uprovoserte voldshandlinger, samt trusler mot en politimann.

Et av lovbruddene skal ha skjedd på en privatfest sommeren 2008, da en mann skal ha fått merke mannens raseri på kroppen.

– Han skal ha eglet seg inn på mannen, som deretter forsøkte å dra fra stedet. Da mannen hadde satt seg i en bil skal den tiltalte ha kommet etter, tatt kvelertak og skallet mannen i ansiktet slik at en tann ble brukket, heter det i tiltalen.

Til avisen bekrefter Darell at mannen er kjent for politiet etter ulike arter voldskriminalitet, og politiadvokaten ønsker nå den seriekriminelle straffes hardere for de gjentatte lovbruddene.

Vil ha sterk reaksjon

– Vold, og spesielt uprovosert vold går ut over den allmenne trygghetsfølelsen. Konsekvensene for dem som blir utsatt for slik er ikke bare fysisk. De involverte kan få store psykiske ettervirkninger og problemer med å fungere i samfunnet
etterpå.

– Man skal ikke gå ut og være redd for å bli slått ned uten grunn. Derfor må man reagere ekstra strengt på denne typen lovbrudd, sier han.

Saken skal etter planen opp i Hammerfest tingrett i vår.